Sberbank Srbija: Koliko smo zaista iskreni?

0
2611
Sberbank Super kes kampanja

Dobijanje poklona koji i nije baš po našem ukusu, klimanje glavom i smeškanje na neko postavljeno pitanje, izbegavanje potpuno tačnog odgovora zbog poštovanja prema starijima. Svi mi se svakodnevno susrećemo sa brojnim situacijama, u kojima zbog neprijatnosti ili ublažavanja istine, ne možemo da budemo potpuno iskreni.

Inspirisani upravo ovom temom, kreativci iz agencije Havas Adriatic su osmislili novu kampanju za Sberbanku. Lansiran je reklamni spot u kome glavnu ulogu ima mladi glumac Andrija Kuzmanović.

U reklami je predstavljeno par komičnih situacija sa kojima se susreće pomenuti glumac. U prvoj sceni on umoran sedi ispred kabine nekog butika, držeći u rukama haljine koje isprobava njegova supruga. Na pitanje da li joj stoji još jedna u nizu koju oblači, on klima glavom i odgovara: “Super”.

Sledeća situacija je porodični ručak. Majka oduševljeno stavlja na sto jelo za koje tvrdi da je odlično i da je u pitanju novi recept, ali po izrazima lica ukućana, reklo bi se da ručak i nije tako ukusan. Međutim, zbog poštovanja i učtivosti, svi jedu, a komentar je i ovoga puta da je ručak super.

Treći deo reklamnog spota vodi nas na useljenje mladog bračnog para. Ovoga puta roditelji donose poklon, a njihovi ushićeni izrazi lica prenose nam da su se baš potrudili oko izbora. U pitanju je njihov portret, a na komičan način i jedva se suzdržavajući od smeha, mladi glumac odgovara da je poklon super.

Poruka ovog reklamnog spota jeste da su krediti koje pomenuta banka nudi stvarno super, i da nema pretvaranja kada se to izgovori. U nizu ozbiljnih reklama kada je u pitanju bankarski sektor, može se reći da ova na šaljiv način može preneti poruku ciljnoj grupi i ostati upamćena.

Kllijent: Sberbanka Srbija

Agencija: Havas Adriatic

Godina: 2018

Tekst pisala: Marija Tomašević Gajić

 

Ukupna ocena 3.00 od 5

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Ovde unesite ime

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.