Šta li se dešava u svetu? – Marketing agencije, oglašivači, kompanije – 20.2.2015

0
2020
Vesti svet marketing agencije

Kantar, pripadnik WPP grupe, uzeo je ulog od 20% u analitičkoj firmi comScore, radi poboljšanja merenja efikasnosti reklamnih kampanja van SAD-a.


 

Marketing agencija JWT, London, postala je vodeća kreativna agencija za Ribenu, popularnog proizvođača sokova iz Velike Britanije.


 

Hannah Fishman je postala novi zaposleni u marketing agenciji DDB iz Nju Jorka. Ona je došla iz PR agencije Edelman, gde je bila VP i kreativni direktor, a dobila je poziciju grupnog kreativnog direktora i direktora za sadržaj.


 

Camilla Kemp, bivši vodeći partner u marketing agenciji Saatchi&Saatchi, dobija poziciju glavnog operativnog direktora.


 

Omnicom Group izjavljuje da njihov organski rast prihoda iznosi 6% (SAD) u četvrtom kvartalu, dok je neto prihod skočio za gotovo 10%.


 

Lowe Roche, marketing agencija locirana u Torontu, objavila je da će Monica Ruffo, CEO, dati ostavku, što je iznenadilo ostale zaposlene.


 

Craig Marcus, koji je ranije radio u marketing agencijama Rage, Graace&Partners, krenuće da radi u marketing agenciji Cramer-Krasslets, na poziciji COO, na kojoj je pre njega bio Larry Hampel.


 

Jonathan Woytek je u marketing agenciji Pereirra&O’Dell unapređen sa pozicije kreativnog direktora na poziciju izvršnog kreativnog direktora, što se desilo samo dan nakon što je Jaime Robinson, biši izvršni kreativni direktor, objavila da prelazi u W+K u Nju Jorku, gde će takođe imati poziciju izvršnog kreativnog direktora.


 

Mike Harris se pridružio marketing agenciji 180, na poziciji globalnog strateškog rukovodioca, i nadgledaće poslove filijala u Amsterdamu i Los Anđelesu.


 

Marketing agencija Venables, Bell + Partners postaje vodeća kreativna agencija za Massage Envy Spa.

 

Izvor:adweek.com
Tekst napisali Mihajlo Petrović i Anja Nikić

Ukupna ocena 3.00 od 5

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Ovde unesite ime

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.