Mashreq bank: Izgubljeno koje može biti nađeno

0
2323
Mashreq bank - Photo by Ads of the World

Kako je moguće da neki od najpoznatijih gradova na svetu postoje na dva mesta?

Mashreq bank, kao jedna od najstarijh privatnih banaka u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, pre nekoliko dana je objavila štampanu reklamu gde je u svega par slika pokazala kako lako može doći do zabune i u najrazvijenijem sektoru avio usluga. 

Ujedinjeni Arapski Emirati, koji pored toga što sami po sebi predstavljaju privlačnu turističku destinaciju, sedište su i nekih od popularnijih aerodreoma na svetu koji svakodnevno povezuju letove širom planete. Upravo na takvim mestima, koja su prepuna nervoznim putnicima koji jedva čekaju da stignu do željenih odredišta, može da dođe do grešaka. Poslednja stvar koju svaki putnik želi da doživi je da mu se zagubi kofer i stigne bilo gde bez njega. Često se dešava da u celoj toj gužvi oko putovanja, ljudi zaborave da osiguraju prtljag i ne brinu šta se može desiti ukoliko dođe do takve situacije. Iako nam se isprva ne čini da se to često dešava, prema statistikama na godišnjem nivou, cifra zagubljenih kofera dolazi do čak 25 miliona. 

S obzirom na veliki broj letova sa aerodroma na teritoriji Ujedinjenih Arapskih Emirata, rizik od gubitka prtljaga je još veći. Mashreq bank je uvidela problem sa kojim se suočava sve veći broj putnika i pokušala da im ponudi svoje rešenje promovisanjem kartice za osiguranje prtljaga. Prikazivanjem destinacija koje imaju istoimene gradove negde drugde na svetu, pokazala je na odličnom i jednostavnom primeru samo jedan od razloga zašto se ovakve neprijatnosti događaju. Postavljanjem skoro identičnih slika ovih zbunjujućih odredišta, reklama je privukla pažnju i podstakla nas da razmislimo o tome koliko je bitno preventivno reagovanje u određenim situacijama. 

 

Agencija: TBWA

Klijent: Mashreq bank

Godina: 2020

Tekst pisala: Teodora Dobrosavljević

Photos by Ads of the World

Ukupna ocena 4.00 od 5

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Ovde unesite ime

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.