DA NEMA CINEPLEXXA…

0
2261

Nekada je odlzak u bioskop bio događaj kom se radovala cela porodica, u kom su uživali svi “od 7 do 77”. Ne zaboravljajući ta vremena, lanac bioskopa Cineplexx napravio je kampanju kako bi podsetio gledaoce o važnosti gledanja filma na bioskopskom platnu. U saradnji sa poznatim domaćim ilustratorom Dobrosavom – Bobom Živkovićem napravili su seriju od 5 print reklama u kojima na šaljiv način opisuju “Šta bi bilo – kad bi bilo…” u ovom slučaju, kad ne bi bilo Cinelexxa.

The-Lord-of-the-Rings

Kroz duhovite islustracije, na prvi pogled svojstvene Bobu, 5 filmskih remek dela dobile su na posebno novoj važnosti. Ideja i cilj same kampanje jeste da se na zanimljiv način podsete ljudi i podigne svest o čarima odlaska u bioskop i gledanja filmova na velikom platnu.

King-Kong

Oduševljenje idejom o saradnji sa kompanijom Cineplexx u Srbiji nije mogao da sakrije ni sam ilustrator. Tim povodom, izjavio je zašto je prihvatio da radi kampanju:

„Sinoć mi je majka opet rekla da je vreme da nađem neki normalan posao. Prošle nedelje se Divlja Šalteruša opet izvikala na mene, nepoznata devojka me je pozvala, probudila i ponudila svoju novu Akciju, ubiše se da mi dokažu da treba hitno da povećam grudi i jos poneki deo tela (sve osim stomaka). Pomahnitali tip sa reklame urla da kupim Gnječka koji zuji, zveči, urla i secka sve od šargarepe do jazavaca. U dnevniku će se sunce ugasiti u decembru, ali ću dotle biti uveliko spržen Haarpom. Život je pun ludila i treba mi predah.

Kada mogu, ulovim trenutak, kupim kartu, kupim kokice i sokić. Bioskop i filmovi su kao punjenje baterija. Između haosa i ludila se zavalim u fotelju (čak i za mene veliku) ispružim noge (ok, možda nisu dugačke, ali su debele) i sanjam. Uživam, smejem se, kukam, radujem se, strepim, odlazim tamo gde nikad nisam bio, tamo gde nikad neću moći da odem, pronađem opet klinca u sebi pa zajedno pobedimo zlo i spasemo svet.

Ovo su čudna vremena, lako je ubediti nas da nema nade, da ne vredi sanjati, da moramo seckati. Bioskop je jedno od retkih mesta koje me još uvek uspeva podsetiti da smem da se nadam, da zlo nije svemoćno, da se vredi boriti. Bioskop je umetnost, umetnost će spasiti svet. Zato mi je radost da radim za Bioskop.”

SpidermanTitanic

Art: Dobrosav – Bob Živković

Klijent: Cineplexx

Ukupna ocena 3.00 od 5

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Ovde unesite ime

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.