Zatvoren Webiz na Zlatiboru

0
1435

Posle tri dana zanimljivih predavanja i edukacije o korišćenju internet tehnologija i digitalnih kanala komunikacije, kao i njihovoj primeni u cilju unapređenja poslovanja, zatvorena je još jedna Webiz edukacija na Zlatiboru.

Prvog dana čuli smo dosta o tome kako uspeti u ovoj struci u budućnosti, šta nas to očekuje i koji su to koraci koji će nam omogućiti da nas rapidne promene ne izbace iz posla. Takođe, bili smo u prilici da saznamo nešto više o trendovima digitalnog marketinga koji su aktuelni i da kroz brojne studije slučaja vidimo koliki uticaj ima internet da mali poduhvati postanu značajni i uspešni.

Drugog dana edukacije slušali smo dosta o email marketingu i kako ga iskoristiti za poboljšanje poslovanja. Kroz razne studije slučaja imali smo priliku da na konkretnim primerima vidimo kako izgleda implementacija email marketinga u poslovanje i kako je to sve dovelo do odličnih rezultata, da li će se chatbotovi u budućnosti proširiti i postati značajan kanal komunikacije, zašto je bitan content marketing i native advertising i kako iskoristiti njihove prednosti.

20170617_093202

Nakon prva dva dana edukacije usledio je treći, poslednji dan koji je protekao u fenomenalnoj atmosferi, dobrom raspoloženju i odličnim predavanjima.

Treći dan otvoren je panel diskusijom o Instagramu. O tome da li je neophodno biti prisutan na instagramu i da li je bolje biti na facebook-u ili instagramu govorili su Goran Jankuloski (Žiška), Miloš Skokić (Žiška), Karlo König (King Kong Agency), Jovan Praštalo (Executive Group) i Vladimir Nićiforović (Ivica i Majica). Na kojoj društvenoj mreži je neophodno da budemo prisutni zavisi od samog brenda i ciljne grupe. Ono sa čim su se svi panelisti složili jeste da je nekada bolje da kompanija nije prisutna na instagramu ukoliko se delatnost tu ne uklapa ili ukoliko nismo spremni da se tome posvetimo na pravi način i da radimo to kako treba. U okviru ovog panela predstavljene su tri različite studije slučaja. Zaključak je isti, a to je da im je Instagram najviše pomogao da dođu do svoje ciljne grupe. Oni su istakli da je sadržaj jako bitan, ali isto tako i saradanja sa mnogobrojnim influenserima.

20170618_113111

Na Webizu je bilo reči i o tome kako kreirati video sadržaj za društvene mreže, a o tome su pričali Ljubica Bildi (Likes and Cookies) i Ivan Bildi (Kursevi Online). S obzirom da se pažnja korisnika smanjuje svake godine, postao je pravi izazov kako da privučemo i zadržimo pažnju potrošača. Ono što je činjenica jeste da u prve tri sekunde potrošači odluče da li će odgledati neki video ili ne. Video na facebook-u razlikuje se od youtube-a po tome što kraće traje (obično do 60 sekundi) i što korisnici obično gledaju video bez zvuka. Tada veliku ulogu igra titlovanje.

Nakon završenih predavanja, Webiz je svečano zatvoren i svi prisutni su u dobrom raspoloženju mogli da napuste Zlatibor i da nestrpljivo čekaju sledeći, a do tada naravno da razmisle o svemu što su predavači predstavili i da iskoriste sve korisne savete koje su dobili.

Tekst pisala: Aleksandra Marinković

Ukupna ocena 3.00 od 5

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Ovde unesite ime

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.