Tostitos: Usudi se da ispališ

0
1637
Tostitos

Društvo se okuplja, grupni čet konstantno zvrči, jedan donosi piće, drugi grickalice, treći sređuje plejlistu, a mi smo zauzeti i ne možemo da dođemo. Čuveni “FOMO – Fear Of Missing Out” je u punoj snazi. I treba da bude.

Grickalice su apsolutni ‘must-have’ kada se okupi ekipa. Bilo da je u pitanju kućna žurka ili se gleda film, Tostitos je uvek rado viđen gost. U reklami za čips, brenda Tostitios, poznati glumac Jean-Claude Van Damme na šaljiv, ali i ozbiljan način preti da će nam oteti prijatelje. Ne možemo da prisustvujemo žurci? Nema problema, doći će on i ludo će se zabaviti sa NAŠIM prijateljima koji će nas sa zadovoljstvom zameniti.

Kompanija Tostitos najnovijom  kampanjom naglašava značaj prijateljstva. U reklami pod nazivom “Tostitos: Pep Talk” izdvojili su nekoliko karakterističnih scena u kojima možemo svi pomalo da se pronađemo. Agencija “Goodby, Silverstein & Partners” napravila je reklamu od 30 sekundi, 2 spota od po 15 sekundi pod nazivom “Wise Man” i 3 spota od po 6 sekundi. Ono što bi trebalo naglasiti je da ‘Pep Talk’ na engleskom predstavlja govor kojim nekoga ohrabrujemo ili bodrimo.

Koncept reklame je takav da se Jean-Claude Van Damme kreće kroz različite scene u kojima se infiltrirao u naše društvo. Od žurki na kojima donosi Tostitos čips i salsu, preko partije pokera, pa sve do venčanja naših najboljih prijatelja. Znate koja je zajednička stvar za pomenute scene? Upravo tako, Van Damme je deo njih, a mi nismo.

Reklama se završava rečenicama: “Upravo ste postali Van Dammed. Nemojte biti Van Dammed.” koje nam poručuju da smo nasamareni, te da bi trebalo da poslušamo savet i prihvatimo poziv na okupljanje sa prijateljima. Ovu šaljivu izjavu prati i čuveni slogan kompanije Tostitos: “Get together already”.

Mi, ljudi, smo po prirodi društveni i volimo da smo okruženi prijateljima bilo da smo srećni, da tugujemo ili da slavimo. Tostitos podstiče druženje i postavlja se kao ono nešto što će nas uvek spajati sa prijateljima i dobrom zabavom.

Klijent: Tostitos

Agencija: Goodby, Silverstein & Partners, San Francisco

Godina: 2018

Tekst pisala: Tamara Stanković

Ukupna ocena 3.00 od 5

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Ovde unesite ime

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.