Laughing Man Coffee: Srećni farmeri proizvode kvalitetnu kafu

0
1430
Laughing Man Coffee

Većina nas ne može da zamisli početak dana bez šoljice kafe. Ovaj napitak daje nam energiju, budi nas, podiže raspoloženje i savršen je da se uz njega okupimo sa prijateljima. Međutim, retko ko je svestan u kojim uslovima se gaji kafa na plantažama širom Afrike i Latinske Amerike.

Upravo ova tema je bila inspiracija kompaniji Laughing Man Coffee za novu kampanju pod nazivom “Make Every Cup Count”. TV reklama koja je plasirana 12. marta ove godine vodi nas u grad Huila u Kolumbiji kroz naraciju čuvenog glumca Hugh Jackmana, osnivača ove kompanije. Jackman objašnjava da njegov primarni cilj nije bio samo proizvodnja i prodaja kafe, već zamisao da promeni svest potrošača o važnim društvenim pitanjima. Ideja jeste da potrošači kupe kafu vrhunskog kvaliteta i kroz samu kupovinu  ulažu u društvene zajednice zemalja u razvoju.

Reklama na sekvence prikazuje život u pomenutom gradu: radnike na plantažama, uslove u kojima žive i rade, nasmejanu decu i ljude svih starosnih dobi koji pevaju da veruju u snove i bolji život. Poruka ovog spota je da samo srećni farmeri proizvode najkvalitetniju kafu. Ovom kampanjom se ide korak dalje u društvenoj odgovornosti. Kompanija će donirati duplo više novca za razvoj zajednica, a promoviše se i novi dizajn pakovanja koje je u potpunosti reciklažno, kao i nekoliko novih lokacija kafeterija u New York-u gde se može kupiti ili konzumirati ova kafa.

Kompanija Laughing Man Coffee osnovana je 2011. godine, a inspiraciju za nju Hugh Jackman dobio je prilikom posete Etiopiji, gde je upoznao mladog farmera po imenu Dukale. Njegova posvećenost poslu, osmeh i optimistični duh nadahnuli su poznatog glumca da pomogne farmerima, njihovim porodicama i čitavim zajednicama u podizanju kvaliteta života, zdravstvene zaštite i boljih uslova školovanja. Pomenuta kompanija od svog osnivanja donira 100% svog profita humanitarnoj organizaciji Laughing Man Foundation, koja se bavi ovim društvenim pitanjima.

“Svaka osoba ima moć da promeni svet a to može biti tako jednostavno, kroz podržavanje ovakvih proizvoda koji daju onima kojima je pomoć potrebna, koji imaju Fair Trade sertifikat i čine svet boljim mestom za život.” – Hugh Jackman

Klijent: Laughing Man Coffee

Agencija: Red Tettemer O’Connell + Partners

Godina: 2018

Tekst pisala: Marija Tomašević Gajić

Ukupna ocena 3.00 od 5

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Ovde unesite ime

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.