ZAJEDNO DO POBEDE – Play unified – Sportska organizacija Specijalna Olimpijada Srbije

0
993
specijalana olipijada srbije zajedno do pobede

 Kampanja “Zajedno do pobede” pokrenuta je sa ciljem da informiše javnost o aktivnostima sportske organizacije Specijalna Olimpijada Srbije, kao i da pozove građane, institucije i kompanije da pruže podršku i kupovinom karata za humanitarnu manifestaciju koja će biti održana 28. Maja, sa poetkom u 20 časova, u hali “Pionir”, pomognu odlazak takmičara Specijalne Olimpijade Srbije na Svetske letnje igre Specijalne Olimpijade, koje se pod pokroviteljstvom predsednika SAD, Baraka Obame, i njegove supruge Mišel, održavaju od 21. jula do 4. avgusta u Los Anđelesu. Ovo je ujedno i najveći sportski događaj u svetu u ovoj godini, na kome će učestovati preko 7.500 sportista iz 185 zemalja, koji će se takmičiti u 22 različita sporta.

Sportska organizacija Specijalna Оlimpijada Srbije osnovana je 2002. godine u cilju poboljšanja sveopšteg položaja osoba sa intelektualnom ometenošću u našem društvu, pre svega imajući u vidu da još uvek nisu dovoljno uključene u svakodnevne društvene tokove u našoj zemlji. Specijalna Olimpijada Srbije kroz rad 15 sportskih klubova na teritoriji naše zemlje okuplja oko 3.000 osoba sa intelektualnim ometenošću i pomaže im da ostvare kvalitetniji život kroz fizičku aktivnost, zajednička druženja i putovanja, kulturne i inkluzivne aktivnosti, uključujući i lekarsku i finansijsku podršku.

Reprezentacija Specijalne Olimpijade Srbije broji 87 sportista koji će se takmičiti u devet različitih sportova. Ministarstvo omladine i sporta Srbije obezbedilo je deo sredstava za njihov odlazak, a sredstva od prodatih ulaznica za humanitarnu utakmicu koja će biti organizovana sa timovima Specijalne Olimpijade Srbije i našim proslavljenim sportistima, umetnicima i javnim ličnostima, omogućiće da ceo tim otputuje u Los Anđeles.

Sportisti Specijalne Olimpijade Srbije spadaju u red osvajača olimpijskih medalja u različitim sportovima, a do sada su osvojili preko 100 medalja na međunarodnim takmičenjima, predstavljajući Srbiju u Naganu, Atini, Bojsiju, Briselu, Pjongjangu, Dablinu, Rimu, Varšavi i Šangaju. Ove godine podržali su ih naši najpoznatiji i najistaknutiji sportisti, predvođeni Novakom Đokovićem i Vladimirom Vanjom Grbićem, globalnim ambasadorom Specijalne Olimpijade za odbojku.

U cilju promocije prava osoba sa intelektualnim ometenošću, Dragan Ilić Ilke je komponovao muziku na tekst Beogradskog Sindikata, a otpevali su je neki od naših najpoznatijih muzičara Bora Đorđević, Viktorija, Vlado Georgiev, Dejan Cukić, Zoran Kiki Lesandrić, Zvonimir Đukić Đule, Đorđe Miljenović (Skaj Vikler), Željko Vasić, Tijana Dapčević, Aleksandra Kovač, Ana Stanić, Jelena Gavrilović, Goca Tržan, Marko Kon, Sara Jovanović, Nevena Božović, Marija Marković (Mari Mari), Aleksandar Petrović (Aca Seltik), Srđan Čolić, Lejla Hot i Aleksandra Perović. Prof. dr Goran Peković je kreativni producent pesme.

 zajedno do pobede

Brojne javne ličnosti uključile su se u kampanju podrške osoba sa intelektualnim smetnjam, između ostalih i Ivan Ivanović, Marija Kilibarda, Zoran Kesić, Irina Vukotić, Miloš Biković, Katarina Radivojević, Bojan Perić, Marijana Mićić, Aleksadar Radojičić, Jelena Gavrilović, Slavko Beleslin, Kristina Radenković, Viktor Savić, Nina Kolundžija, Milan Bošković, Jelisaveta Orašanin, Branislav Trifunović, Tamara Dragićević, Miloš Maksimović, Nina Janković, Nevena Ristić, Dragan Ilić, Vanja Bahilj, Bane Raičević, Srđan Dinčić, Aleksandar Ilić, Milan Vučićević i mnogi drugi.

Aktivnosti Specijalne Olimpijade Srbije možete pratiti i putem:

Website: http://www.specijalnaolimpijada.com

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Specijalna-Olimpijada-Srbije/197843753568257

Twitter: https://twitter.com/SOSerbia 

 

Ukupna ocena 3.00 od 5

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Ovde unesite ime

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.