Održan Reklamondo 2015

0
1510

U sredu 13. maja 2015.godine održan je četvrti po redu Reklamodno – dogadjaj koji okuplja studente marketinga kao i sve ljubitelje reklama. Reklamondo 2015 je predstavjao finalni projekat sudenata na praksi na Advertising portalu Lumere.rs .

Prvi predavač, Tatjana Vojtehovski, je govorila o značaju metafora u komunikaciji. Kroz nekoliko primera, što modernih što onih koji su stari i po više milenijuma, pokazala nam je kolika je njihova moć. “Metafora mora biti konstruisana tako da je svako razume.Ukoliko ona zahteva dodatno objašnjenje, drastično opada njega snaga.” Izborom zanimljive teme , kao i interakcijom sa publikom, gospodjica Vojtehovski je još jednom potvrdila svoju reputaciju izvrsnog govornika.

Posle dugog i iskrenog aplauza, usledeo je prvi reklamni blok. Na izrazima lica ljudi iz  publike dominirali su osmesi, mada su neke reklame uspele da izazovu i suze. Ovo su naši favoriti :

My Daddy is a liar

 

Mercedes-Benz “Chicken” Magic body control

 

World’s Toughest Job

Napravili smo kratku pauzu, tokom koje je publika mogla da se osveži uz pomoć naših sponzora, Red Bull i Knjaz Miloš. Iskoristili smo priliku da intervuišemo naše pradavače, kao i da uslikamo atmosferu na Univerzitetu Singidunum.

Drugi deo programa je otvorio naš drugi predavač, Milan Prodanović, koji je govorio o tome šta znači biti kreativac u Srbiji. Saznali smo da uvek postoji borba izmedju kreativaca i brend menadzera u firmi, dok su načini na koji percipiraju jedni druge posve komični. “Iako posao nije lak, iako nailazimo na povremene osude, moramo istajati i nastojati da budemo inovativni.”

Nakon poslednjeg bloka reklama, zatvorili smo Reklamondo 2015.

Tokom posledjih par meseci naučili smo mogo toga: Kako prepoznati dobru reklamu, kako pravilno i profesionalno pisati tekstove, značaj društvenih mreža za advertising, i možda najvažnije, kako raditi i živeti za tim.Našim mentorima, Slavku Alčaković, Dragani Marković i Stefanu Alčaković, za kraj želimo da poručimo jedno veliko i iskreno: HVALA! Zahvalni smo za sve lekcije i svo strpljenje koje ste pokazali prema nama.

Mi smo Mihajlo Petrović, Marijana Šundić, Anja Nikić i Marko Aleksić i bila nam je čast da organizujemo i vodimo Reklamondo 2015.

Ukupna ocena 3.00 od 5

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Ovde unesite ime

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.