Ovogodišnji žiri za nagrade Sempler vodiće Marko Vičič iz Future DDB

0
1193
Sempl 2015

Odabran je devetočlani međunarodni žiri koji će ocenjivati radove prijavljene na Sempler,takmičenje za najbolje medijske strategije godine. Vodiće ga Marko Vičič, partner i izvršni kreativni direktor u agenciji za oglašavanje Futura DDB. Ko će biti dobitnik nagrada Sempler, koje će ove godine prvi put biti dodeljene u devet kategorija, saznaćemo na 17. konferenciji medijskih trendova SEMPL, koja se održava 26. i 27. novembra 2015. u Portorožu.

 Agencije, medijski stratezi, oglašivači i mediji, koji će svoje medijske projekte prijaviti na već trinaesto takmičenje za najbolje medijske strategije Sempler, ove godine će se prvi put takmičiti za devet zlatnih sempler nagrada i glavnu nagradu veliki sempler. Organizatori takmičenja koje se svake godine održava u okviru konferencije medijskih trendova SEMPL, uz šest postojećih takmičarskih kategorija dodali su još tri nove. Nagrade će ove godine biti dodeljene u devet kategorija, i to strateško korišćenje medijskog interneta, inovativno korišćenje komunikacionog kanala, najbolja ciljana akcija, najbolja iskustvena akcija, najbolja upotreba digitalnog okruženja, najbolja akcija na društvenim mrežama, najbolja upotreba mobilnog okruženja, najbolja upotreba podataka i najbolji novi medij/medijski format.

I ove godine među članovima devetočlanog žirija za nagrade Sempler našli su seugledni medijsko-komunikacioni stručnjaci iz jadranskog regiona. Predsednik žirija je Marko Vičič, partner i izvršni kreativni direktor u Futuri DDB, a osim njega, radove će ocenjivatiRadovan Aleksić, komercijalni direktor za napredne medijske usluge u srpskog digitalnoj agenciji Drive, Damir Ciglar, osnivač i direktor hrvatske agencije za oglašavanje Imago, Filip Dimitrov, direktor za upravljanje odnosima sa naručiocima u makedonskoj agenciji za oglašavanje New Moment, Katja Kek, izvršna direktorica za marketing i razvoj u preduzeću Mercator, Ksenija Latković Kozarac, izvršna direktorica medijske agencije OMD iz Hrvatske, Joško Mrndže, regionalni direktor u preduzeću Google Adriatics iz Hrvatske, Gordana Periškić, izvršna direktorica marketinga u hrvatskoj Podravci, i Toni Tomašek, kreativni direktor u grupi Publicis Slovenija.

Prilikom ocenjivanja prijavljenih medijskih strategija žiri će vrednovati: idejni koncept medijske akcije, odgovarajuće ciljanje i razumevanje potrošača, poređenje između ciljeva i ostvarenih rezultata (ROI), inovativnosti u traženju (novih) komunikacionih puteva i stepen aktivacije i motivacije ciljne grupe kroz medijsku strategiju i izvođenje.

Kao što kaže Marko Vičič, predsednik žirija za nagrade Sempler, dobru i efikasnu medijsku strategiju karakteriše pre svega sposobnost integracije ciljne grupe. Savremeni potrošači odnosno korisnici medija su, po njegovim rečima, sve zahtevniji, pa se tako povećavaju i njihova očekivanja.

»Pre svega moramo da razmotrimo da li je medijska strategija ispunila komunikacione i medijske principe. Na drugom mestu je sigurno »wow« efekt, jer je i prilikom komuniciranja prvi utisak prilikom kontakta sa komunikacionom porukom izuzetno važan. Pošto smo u žiriju po pravilu prilično neopterećeni pozadinama određenih strategija, pri čemu mislim pre svega na budžetska sredstva, suštinska ideja vodilja prilikom ocenjivanja je osećaj poruke i uticaja na promenu ponašanja, mišljenja kod ciljne grupe. Ili jednostavno stvaranje dodatne vrednosti za život ciljne grupe, bilo da je to neki zabavni, emotivni ili potpuno praktični trenutak. U prvom planu su uvek strategije koje znaju da isprepletu ličnost robne marke sa ličnošću predstavnika ciljne grupe, dakle strategije koje umeju da upotrebe medije na kreativan i sveobuhvatan način,« objasnio je Marko Vičič, šta odlikuje dobre medijske strategije za kojima će tragati članovi žirija.

Prijave radova na takmičenje Sempler moguće su na internet stranici konferencije SEMPL (www.sempl.si), a poslednji rok za prijavu je 31. oktobar 2015.

Ukupna ocena 3.00 od 5

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Ovde unesite ime

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.