Najbolji svetski kreativci na festivalu #KAKTUS2016

0
1210

Najbolji i svetski priznati kreativci iz agencija R/GA Njujork, McCann Pariz,  Adam&EveDDB London, Publicis Group, samo su neki od predavača na drugom po redu nacionalnom festivalu integrisanih komunikacija – KAKTUS 2016, koji se održava 27. i 28. oktobra u hotelu Crowne Plaza u Beogradu. Pod ovogodišnjim sloganom “Konstruiši dobre ideje!”, akcenat festivala biće na integraciji, ali i trudu i naporu da se iskonstruišu samo kvalitetne ideje.

KAKTUS 2016 ponudiće učesnicima kvalitetan i raznovrstan program, ali i praktične primere iz različitih oblasti integrisanih komunikacija, kao i pregled najnovijih svetskih trendova, a drugi dan festivala otvoriće predavanje Bruna Luglia, Senior Creative Art Directora agencije R/GA Njujork (SAD), na temu “Who? What? Why? – The Metrics of a Simple Idea”. Na početku karijere Bruno je radio u evropskim agencijama – Jung von Matt Hamburg, Ogilvy & Mather Pariz, DDB Berlin, thjnk Hamburg. Godine 2012. odlazi u Brazil i počinje da radi u DAVID The Agency na poziciji Art Director. Dobitnik je velikog broja prestižnih međunarodnih nagrada među kojima su 21 Kanski lav, D&AD, London International Awards, One Show, ADC Germany, Eurobest, Clio Awards itd.

Atraktivno predavanje na veoma aktuelnu temu “Napoleon, Burgers, Drunk Robots, Scary Cheese, Kick-Ass Youth, Je Suis Charlie, Organic Comic Books and much more… Europe: a very French survival guide” održaće Riccardo Fregoso, Executive Creative Director agencije McCann Pariz (Francuska). Njegov filozofski bekgraund usadio mu je radikalan i analitičan način razmišljanja, ali i jaku strast prema popularnoj kulturi, novim tehnologijama, jeziku i trendovima u dizajnu. Osvojio je više od 30 prestižnih međunarodnih nagrada, uključujući i 7 Kanskih lavova.

Učesnicima festivala predstaviće se i Mihnea Gheorghiu, Group Creative Director agencije Publicis Group (Rumunija), koji će govoriti na temu “The Power of Doing”. Mihnea kaže da voli da kreira nove ideje, ali i da na drugačiji način kaže iste stvari. Tokom karijere iskustvo je sticao u agencijama širom sveta – LA DESPENSA Madrid, Leo Burnett Toronto, Dentsu New York, 360i, Young & Rubicam, a njegovi kreativni radovi osvajali su nagrade na svim značajnim međunarodnim festivalima.

Kraj drugog dana festivala KAKTUS 2016 obeležiće predavanje Ivana Polsa, Creative Directora agencije Adam&EveDDB London (Velika Britanija), pod nazivom “Fame. Ideas that set the world on fire”. Karijeru je započeo 1998. godine sa startapom u Južnoj Africi, koji je ubrzo postao najnagrađivanija mala agencija. Godine 2006. Ivan se seli u agenciju Ogilvy Toronto, kako bi ih podučio na koji način rade kreativne agencije u Severnoj Americi. Danas živi i radi u Londonu, a u svojoj karijeri osvojio je preko 100 nagrada, među kojima su i nagrade za integrisane i digitalne kampanje.

U okviru festivala KAKTUS 2016 biće dodeljene i nagrada najboljima u struci, za koje se bori čak 37 agencija i preko 40 oglašivača sa 135 prijavljenih kampanja. Nagrade se dodeljuju u 21 kategoriji, a dobijaju ih organizacije, kompanije, institucije i agencije za najkvalitetnije i najprofesionalnije integrisane i pojedinačne kampanje u protekloj godini.

Festival KAKTUS 2016 podržalo je 28 medijskih kuća iz celog regiona, kompanije Coca-Cola HBC Srbija, Mercator S, Marbo Product, Delta Holding, Johhnie Walker, Ušće Shopping Centar, Viber, kao i HEINEKEN Srbija koji je ove godine Prijatelj festivala. Partneri festivala su agencije – Direct Media, Pioniri Communications, Headline, Ovation BBDO, DPC Group, M2Communications i LED Media Bosna i Hercegovina.

Više informacija o festivalu KAKTUS pronađite na sajtu www.kaktus.rs.

Ukupna ocena 3.00 od 5

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Ovde unesite ime

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.