I&F McĆošak: Predavanje o novom Zakonu o oglašavanju

0
873

U okviru nove jesenje sezone predavanja, I&F McĆošak predstavlja novi Zakon o oglašavanju, koji se primenjuje od maja ove godine. Predavanje će u Tribinskoj sali Doma omladine Beograda u sredu, 28. septembra od 18 do 20 časova održati Vanda Kučera (direktorka korporativnih poslova I&F McCann Grupe) i Miloš Stojković (advokat kancelarije Živković-Samardžić).

Novi Zakon o oglašavanju stupio je na snagu nakon reformi u oblasti medijskog zakonodavstva. Time je, na neki način zaokruženo uređenje medijskog prostora u legislativnom smislu, a samo oglašavanje, odnosno nastup brendova u javnosti, je kvalitetnije regulisano. „Novi zakon o oglašavanju je značajno usklađen sa evrosposkom regulativom, odnosno u velikoj meri odgovara potrebama komunikacija današnjeg  vremena. Kao značajne novine, istakla bih regulisanje internet oglašavanja i uvođenje mogućnosti samoregulative i koregulacije – što dosadašnji zakon nije prepoznavao. Stvoren je i zakonodavni okvir koji omogućava da se posebno posvetimo brizi o deci i maloletnim licima, bar kada je reč o industriji oglašavanja. Za nas iz I&F McCann Grupe rad na unapređenju poslovnog okruženja, zakonskih okvira i standarda je od velikog značaja, jer verujemo da se uređenjem poslovanja u našoj industriji stiču uslovi za razvoj cele oblasti oglašavanja i svih koji na tom segmentu tržišta posluju.” objasnila je Vanda.

I&F McĆošak svake poslednje srede u mesecu organizuju Američki kutak u Beogradu i I&F McCann Grupa, kako bi doprineli boljem razumevanju delatnosti i prenošenju znanja i veština koje čine savremeni svet komunikacija.

Predavanja u okviru I&F McĆoška su besplatna i broj mesta je ograničen. Svi zainteresovani mogu da se prijave putem e-maila: beograd@americancorners.rs

Ukupna ocena 3.00 od 5

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Ovde unesite ime

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.