Konferencija o društveno odgovornom poslovanju – CSR Forum – 3 decembar 2013

0
3015
csr forum
csr forum

Četvrta međunarodna konferencija o društveno odgovornom poslovanju – CSR Forum održaće se 3. decembra u Beogradu u organizaciji Foruma poslovnih lidera Srbije i Smart kolektiva. CSR Forum je najrelevantniji događaj o društveno odgovornom poslovanju u Srbiji koji, kroz učešće uticajnih gostiju iz inostranstva i  predstavnika svih sektora, jednom godišnje preispituje stanje, trendove i mogućnosti za unapređenje postojećih praksi.

 Društveno odgovorno poslovanje jedan je od preduslova za održivi ekonomski rast i neraskidiv deo svake konkurentne ekonomije koja se, prema Evropskoj strategiji razvoja, zasniva na inovacijama, poverenju i evropskim vrednostima. O evropskim iskustvima i stanju društveno odgovornog poslovanja u Srbiji govoriće Celia Moore, predsednica Upravnog odbora organizacije CSR Europe i direktorka za korporativne komunikacije i odnose, IBM EMEA, Freek Janmaat,  šef sektora za evropske integracije u delegaciji EU, Tomas Sercovich, direktor komunikacija u organizaciji Foretica iz Španije, Srđan Bogosavljević, direktor Ipsos Strategic marketinga i Andreas Graf, direktor Vip mobile.

 Na konferenciji će prvi put biti predstavljeni rezultati istraživanja javnog mnjenja o odgovrnosti kompanija koje posluju u Srbiji, koje su sproveli Smart Kolektiv i Ipsos Strategic marketing u novembru ove godine. Još jedna važna tema  ovogodišnje konferencije je inovativna filantropija i uloga kompanija u rešavanju društvenih problema kroz pokretanje struktuiranih programa, i značaj uključivanja građana u ove inicijative o ćemu će govoriti Dragana Stevanović Kolaković, Rukovodilac programa podrške građanskom društvu USAID-a,  Mia Vukojević, direktorka Trag Fondacije, Viktor Mirchevski,  stručni saradnik na programima organizacije Konekt iz Makedonije,  Sergej Trifunović, glumac i aktivista i Žarko Šunderić, Rukovodilac tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva pri Vladi Republike Srbije.

 U okviru konferencije održava se peti Sajam partnerstva na kome će 18 organizacija i socijalnih preduzeća predstaviti konkretne ponude za saradnju sa poslovnim sektorom.

 Konferenciju podržava USAID preko Instituta za održive zajednice u okviru programa „Građansko društvo za budućnost“. Glavni partner konferencije je Coca-Cola Hellenic, partneri konferencije su Societe Generale, Vip mobile, Titan cementara Kosjeric i Holcim. Medijski partneri konferencije su Danas i Nova ekonomija.

Ukupna ocena 3.00 od 5

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Ovde unesite ime

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.