17. SEMPL 2015: Probuđen, svestan, pobednički i zabavan

0
1350
sempl15

 Regionalna konferencija medijskih trendova SEMPL, sedamnaesta zaredom, održaće se 26. i 27. novembra 2015. u Portorožu. U centru pažnje biće trendovi koji utiču na sadašnjost i koji kroje budućnost medijsko-komunikacione grane i svih onih koji deluju u njoj. Ključne tačke ovogodišnje konferencije ilustruje i njen slogan »Probuđen. Svestan. Pobednički. Zabavan.

Ljubljana, 1. jun 2015. – Konferencija medijskih trendova SEMPL je međunarodno priznat obrazovni događaj, namenjen predstavljanju aktuelnih medijskih trendova u regionu Adriatic i šire, te analizi strane i domaće dobre prakse. Još od 1998. godine pa nadalje nastaje pod okriljem i u organizaciji društva »Media Pool«, jednog od najvećih medijskih zakupaca u Sloveniji. SEMPL iz godine u godinu privlači sve više učesnika, kako iz Slovenije tako i iz drugih država u regionu, pre svega – iz Hrvatske i Srbije. Prošlogodišnju konferenciju je posetilo preko 900 učesnika, koji su na bilo koji način povezani sa medijima – od prodavaca oglasnog prostora, medija planera i stratega, stvaralaca kreativnih i efektivnih medijskih rešenja, rukovodilaca marketinga i tržišnih komunikatora, kao i mnogih drugih, koji kroje medijske trendove i koji se ponašaju u skladu sa njima.

Prošlogodišnji SEMPL se pod sloganom »Preporođeni« (»Reborn«) posvetio ponovnom rođenju medijsko-komunikacione grane i svih onih koji deluju u njoj, međutim – ovogodišnji je otišao još korak dalje. U središtu će naime biti tema, u skladu sa ovogodišnjom crvenom niti »Probuđen. Svestan. Pobednički. Zabavan.« (odnosno – »Awake. Aware. Award. Awesome.« na engleskom jeziku koji je takođe i službeni jezik SEMPL-a) koja je postavila medijske trendove, koji nisu samo probuđeni, nego su već i zaživeli i procvetali. Za celokupan grafički izgled ovogodišnje konferencije SEMPL su se, kao i prošle godine, i ovog puta pobrinuli iz agencije AV studio iz Slovenije.

Koji od »na klik dostupnih trendova« zavređuju pažnju?

prevolsek valerijaKao što kaže Valerija Prevolšek, direktorka kompanije »Media Pool« i predsednica SEMPL-a: »Danas smo svi vitki, preporođeni, ovako ili onako preobraženi i usmereni ka budućnosti«, a po njenom mišljenju drugačije i ne može biti. »Šta onda još uvek čini razlike između dobrih i najboljih? Šta je to, što nam uopšte još može ponuditi SEMPL, kad je znanje već dostupno na svakom kliku?« pita se Prevolškova, a ujedno nam i nudi jednostavan odgovor: »To je ono nešto, što zovemo osećaj, šesto čulo. Ono nešto, što osetimo kad dobijemo pravu ideju ili pak – kad u nekom trenutku jednostavno postanemo svesni da vidimo ‘sledeću veliku stvar’.«

Po njenim rečima, učesnici SEMPL-a će osetiti koji od na klik dostupnih trendova jesu oni, koje zaista vredi sačekati, zgrabiti, i – slediti iste. »Probudićemo sve ono, što već znamo i poznajemo i na to ćemo početi gledati iz novih perspektiva. Slušaćemo one koji trendove ne samo da osećaju, već ih i žive, a – »Semplerima« krunisaćemo one koji ih svake godine i postavljaju. Probudite se i postanite svesni. Osetite trendove i osetite ovogodišnji SEMPL,« kaže Prevolškova o crvenoj niti ovogodišnje konferencije.

U okviru SEMPL-a se svake godine održava i takmičenje za nagrade za medijska vrhunska dostignuća godine »Sempler«. Na njemu medijski stratezi, naručioci i medijske kuće iz celog jadranskog regiona predstavljaju svoje najbolje projekte i bore se za zlatne nagrade, »Semplere«, kao i za glavnu nagradu »Veliki sempler«, koja se dodeljuje za najbolju medijsku strategiju za prethodnu godinu. Ove godine će takmičenje biti obogaćeno i prošireno i novim takmičarskim kategorijama, koje će još u većoj meri obuhvatiti moderne komunikacione kanale i medijske formate.

Ukupna ocena 3.00 od 5

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Ovde unesite ime

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.