FOX – National Geographic Channel – Kako izmeriti koeficijent gluposti?

0
2183

Kako izmeriti koeficijent gluposti?

Sa tim izazovom su se suočili u agenciji Drive prilikom promovisanja druge sezone serije “Nauka o gluposti” koja kombinuje čvrste teorije sa nekim od najluđih, najspektakularnijih i najbolnijih amaterskih snimaka.  Cilj je bio da se digitalnom kampanjom na zabavan način, podstičući radoznalost, animiraju online korisnici, a da se u isto vreme promoviše nova sezona ove serije.

 

Nauka o gluposti = (zabava + smeh) + (nauka + razlog)

 

Agencija Drive kreirala je rešenje kroz Endless clicking banner koji je od korisnika zahtevao da izmere ,,Koeficijent gluposti’’ kroz zanimljiv copy. Cilj je bio da se korisnici angažuju da beskrajno klikću po baneru, a da im se pritom pažnja zadrži kroz zanimljive poruke na ekranu. Do sada u Srbiji nikada nije korišćeno kreativno rešenje endless clicking banner. FOX ICB jedan je od prvih oglašivača koji je prihvatio ovakav način komunikacije.

Dodatna vidljivost postignuta je kroz three-side brendiranje najposećenijih news sajtova koji su sa svojim kreativnim rešenjem menjali postojeći izgled portala. Na Facebook društvenoj mreži kampanja je putem multi-product oglasa komunicirala tri različita video sadržaja.

‘’Uvek je zadovoljstvo raditi na kampanjama za brend kao što je National Geographic, ali projekat „Nauka o gluposti“ se posebno izdvojio. Pre svega, radi se o veoma zanimljivom televizijskom konceptu i formatu koji obiluje atraktivnim i autentičnim amaterskim snimcima. Budući da se radi uglavnom o kratkim formama, ovi video elementi su bili idealni za web upotrebu i postigli su odlične rezultate. Na sugestiju agencije urađen je pomalo provokativni, ali veoma zabavni endless banner, koji je privukao veliku pažnju i izazvao odlične reakcije. Mislim da je ova kampanja dobar primer kako bi trebalo da izgleda lokalizacija i nadgradnja internacionalnog kreativnog koncepta. Uz inovativne formate i precizno targetiranje, kampanja je postigla sjajne rezultate.’’ kaže Marko Dacić, Marketing Manager Serbia FOX International Channels

Rezultati su bili više nego impresivni. Zabeleženo je preko 97,000 klikova, dok su oglasi bili isporučeni preko 13,000,000 puta. Kampanja na lokalnim medijima dosegnula je do preko 2,100,000 internet korisnika što je više od 68% aktivnih internet korisnika u Srbiji.

,,Ponosni smo na saradnju koju imamo sa kompanijom FOX. Izgrađeno poverenje i otvorenost klijenta ka inovacijama, daju nam priliku da testiramo potpuno nove i drugačije digitalne kreativne koncepte. Ovakav pristup planiranju implementirali smo i u kampanju ,,Nauka o gluposti’’ gde smo izašli iz tradicionalne digitalne medijske prakse i predstavili javnosti nešto drugačije. Korisnici su veoma dobro prihvatili kampanju o čemu svedoče i odlični rezultati.’’ ističe Dragana Marković,  Account Director agencije Drive.

 

Tim:

Account Director: Dragana Marković

Media Planner: Dejan Lalović

Social Media Specialist: Zorica Šorgić

Creative Director: Slobodan Marković

Ukupna ocena 4.00 od 5

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Ovde unesite ime

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.