Projekat:Flytime (avio-karte.rs) – izrada internet portala

0
1708

Flytime je kompanija koja je i pre saradnje s nama bila jedan od lidera u prodaji avio karata. Dobra poslovna praksa i svest o postojanju potrebe za dodatnim unapređenjem njihovog poslovanja, naveli su ljude iz ove kompanije da stupe u saradnju s nama kako bi izradom novog internet portala svoje online prisustvo dodatno ojačali.

Sistem rezervisanja avio karata preko interneta podignut je na viši nivo i samim tim doveo do veće dostupnosti Flytime-a klijentima. Pored toga, daleko bolji dizajn i funkcionalnost sajta doprineli su izgradnji boljeg imidža iz čega su proizašli i bolji poslovni rezultati.

 

1. Zadatak

 

Razvijen sistem internet poslovanja je neophodan uslov uspešnog poslovanja na tržištu zastupnika avio kompanija i prodaje avio karata. Rastuća konkurencija u toj sferi od kompanije zahteva da uvek bude korak ispred drugih i da stalnom modernizaciom i praćenjem trendova stekne kompetitivnu prednost. Ljudi iz Flytime-a su to odlično razumeli te su nas angažovali da im tu prednost i obezbedimo. Imali su i jedan specifičan zahtev koji se ticao implementacije globalnog sistema za rezervaciju karata – Amadeus-a, što smo naravno ispunili. Stari portal se nalazio u sledećem stanju:

 

  • Zastareo i nedovoljno funkcionalan sistem rezervisanja karata
  • Nedovoljan broj informacija
  • Nerazvijen sistem za upravljanje sadržajem sajta (CMS)
  • Neadekvatan dizajn portala

 

2. Rešenje

 

Fokus u radu na ovom projektu je morao biti na implementaciji rezervacionog sistema Amadeus koji je klijent zahtevao a koji omogućava rezervaciju karata velikog broja kompanija a uz minimalne troškove. Pored toga višegodišnje iskustvo i znanje naših marketing stručnjaka ukazivali su na to da su dostupnost i preglednost velike količine informacija koje su objavljene na sajtu takođe veoma bitan faktor. Dobar dizajn se svakako podrazumevao jer je dobar imidž koji je Flytime godinama izgrađivao morao biti dodatno unapređen na internetu. Uradili smo:

 

  • Implementirali smo Amadeus sistem (online booking). Dodatno smo ga prilagodili na način koji nam omogućava da danas njegovu implementaciju možemo ponuditi i drugim klijentima.

 

 

 

 

  • Kreiran koncept koji omogucava filtriranje informacija i čini ih lako dostupnim i preglednim korisnicima portala.

 

 

  • Razvili smo sistem za upravljanje sadržajem (CMS) koji je posebno prilagođen potrebama Flytime-a i koji omogućava lako dodavanje, menjanje i brisanje sadržaja sajta a ne zahteva preterano tehnično predznanje korisnika. Naš CMS je takođe SEO optimizovan te obezbeđuje bolju dostupnost portala na internet pretraživačima.

 

 

 

  • Vrhunski dizajn je uz pomenuta funkcionalna poboljšanja upotpunio utisak koji se ostavlja na korisnika, a u skladu sa renomeom kompanije.

 

Studiju slučaja predstavila: Halo Creative Agency 

Ovo možete videti na: http://www.haloagency.net/radovi/vidi/flytime

Ukupna ocena 3.00 od 5

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Ovde unesite ime

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.