Toyota: Bilbord budućnosti

0
1502

Kompanija Toyota je još jednom pokazala kako razvoj tehnologije može da bude iskorišćen na inovativan i društveno odgovoran način. Nakon revolucionarnog vozila koje emituje isključivo vodenu paru, kompanija je pomerila granice svoje društvene odgovornosti i izumela neverovatan bilbord koji to dokazuje. Los Anđeles i San Francisko će imati tu čast da 37 bilborda, koji su dizajnirani tako da prečišćavaju vazduh, krasi njihove ulice u periodu od 3.aprila do 28.maja.

Ovi čudesni eko-bilbordi funkcionišu na način da kada vazduh dođe u dodir sa katalizatorom, azot dioksid se pretvara u nitrat i eliminiše se iz vazduha. Azot dioksid je najpoznatiji zagađivač vazduha i najveći čovekov neprijatelj, pa nije ni čudno što je ovaj bilbord izazvao ogromnu pažnju u celom svetu.

Toyota je predstavila kampanju na prvom EMA Impact Samitu održanom u Kaliforniji. Ovo čini Ameriku prvom državom u svetu koja je iskoristila tehnološki napredak za oglašavanje OOH. Nadamo se da će Toyota na ovaj način pomoći u podizanju čovekove svesti o zaštiti životne sredine.

Kompanija: Toyota Motor Corporation

Agencija: Clear Channel Outdoor Americas

Godina: 2017

Tekst pisala: Aleksandra Marinković

Ukupna ocena 3.00 od 5

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Ovde unesite ime

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.