Schweppes: Nije “Samo za iskusne”

0
2020
Schweppes

Broj ljudi koji bi hteli da započnu karijeru u branši u kojoj se nisu do sada oprobali je znatan. Međutim, većina poslodavaca traži nekoliko godina iskustva i ne ostavlja prostora za kandidate koji ne znaju odakle da krenu, a želeli bi da nauče nešto novo kroz praktično iskustvo. Istinski je divan osećaj kada naiđemo na oglas kojim poslodavac traži početnike.

Schweppes - Sex on the beach

Kompanija “Schweppes” je kampanjom pod nazivom “From Zero to Bar Hero” pošla u potragu za ljudima koji nemaju nikakvo iskustvo sa radom za šankom, a voleli bi da preusmere karijeru u pravcu da postanu profesionalni barmeni. Kreativci koji stoje iza kreirane kampanje su članovi agencije “XXS Amsterdam”. Postavljanjem postera širom Amsterdama u toku čuvene nedelje koktela – “Amsterdam Cocktail Week”, kampanja je lansirana. Na ilustracijama se nalaze poruke poput: “For those who think sex on the beach is sex on the beach” i “For those who think savage sun is the end of the world”.

Schweppes - Bloody Mary

Na lukav i dovitljiv način su nam poručili da je potpuno u redu ukoliko nemamo blagu ideju o čemu se radi i da su u pitanju nazivi koktela. Tu su da nas nauče. Želeli su da nam stave do znanja da je linija manjeg otpora zaposliti profesionalca, ali su se ipak opredelili da nas ohrabre i podstaknu da se rešimo straha od nepoznatog i prionemo na učenje zanata.

Schweppes - Savage sun

 

Srećni kandidat, koga budu izabrali, imaće priliku da uči od Tess Posthumus (najbolji ženski “bartender”) i mnogih drugih stručnjaka iz ove oblasti. Celokupno iskustvo će biti propraćeno i serijom objava na veb-sajtu Schweppes.nl, kao i na njihovim društvenim mrežama. Projekat bi trebalo da zaživi u maju ove godine, a prijave su uveliko u toku.

Schweppes - 1783 breeze

Klijent: Schweppes

Agencija: XXS Amsterdam

Godina: 2018

Tekst pisala: Tamara Stanković

 

Ukupna ocena 3.00 od 5

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Ovde unesite ime

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.