Nacionalna kampanja za borbu protiv korupcije 2013

1
1651

Agencija za borbu protiv korupcije uz podršku Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji započela je nacionalnu antikorupcijsku kampanju za podizanje svesti javnosti u okviru projekta “Podrška radu Agencije za borbu protiv korupcije” – EU IPA 2008.

Glavni ciljevi kampanje za podizanje svesti javnosti su: razumevanje javnosti na temu korupcije i razumevanje mehanizama za prevenciju korupcije. Kampanja obuhvata integrisanu komunikaciju kroz različite kanale: televiziju, radio, internet, letke, postere, brošure, društvene medije i posebne aktivnosti.

“Borba protiv korupcije na nacionalnom i lokalnom nivou predstavlja za Srbiju jedan je od najznačajnijih izazova. Građani, s punim pravom, zahtevaju da im omogućimo život u uređenom društvu koje neće svakog dana, iznova, da razara nova korupcionaška afera. Agencija kao institucija, osnovana je da bude mesto koje objedinjuje društvene napore u cilju jačanja integriteta društva. Borba protiv korupcije ne sme se, međutim, birokratizovati. Odgovornost za suštinsku promenu ponašanja i davanje ličnog primera mora da krene odozgo. Ali – vreme se ne sme gubiti, pa se promene moraju započeti i odozdo”, izjavila je Tatjana Babić, direktor Agencije za borbu protiv kotupcije dodajući da će Agencija učiniće sve da zasluži poverenje građana i da doprinese stvaranju uslova za jačanje integriteta javnih funkcionera i integriteta organa javne vlasti.

Kreativni koncept kampanje osmislila je marketinška agencije Draftfcb Afirma. Video spot je režirao Srdan Golubović, autor filmova “Apsolutnih sto” , “Klopka”, “Krugovi”.  Kampanja je lansirana 30. marta 2013. godine na društvenim mrežama Facebook  (www.facebook.com/acas.rs) i Twitter (@NeKorupciji) a od 10. aprila građani mogu  da  prate kampanju na televiziji, radiju, u novinama i naravno na sajtu kampanje www.prijavikorupciju.rs.

Marketing agencija: DraftFCB+Afirma

Klijent: Agencija za borbu protiv korupcije

Godina: 2013

Ukupna ocena 4.60 od 5

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Ovde unesite ime

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.