Šta li se dešava u svetu? – Marketing agencije, oglašivači, kompanije – 11.12.2014

0
1430
Slika za vesti lumiere IV nedelje

72 and Sunny

Martin Ringqvist, jedan od kreativnih umova koji stoje iza reklame Epic Split za Volvo kamione, prelazi u 72andSunny iz agencije Forsman & Bodenfors, gde je radio kao autor reklamnih tekstova i bio stariji partner. Još uvek nije potvrđeno koju će poziciju imati na novom radnom mestu.


 

Wieden & Kennedy

Ova marketinška  agencija ima novog klijenta, Tyrrells – britanskog proizvodjača čipsa. Tyrrells-u je W&K prva marketinška agencija, i jako su uzbuđeni zbog saradnje,jer su svesni  šta mogu da očekuju..


Prema sajtu BestAdsOnTv najbolje rangirane agencije u celom svetu za poslednjh 6 meseci su : 1.Wieden + Kennedy Portland, 2 . Y&R Sao Paulo, 3.AMV BBDO London.

Sa druge strane najbolji klijenti za poslednjih 6 meseci jesu : 1.Old Spice i Volkswagen, 3. Ikea  i Toyota

Najbolja I najpoznatija ličnost u svetu marketinga I dalje je David Droga(Droga5 agency), dok drugo mesto na listi kreativnih stvaraoca dele Toby Brewer (BBH London) I Nikki Lindman (BBH London).


Leo Burnett  i Kraft prvi put zajedno !

Prema najnovijim saznanjima marketing agencija Leo Burnett,koja je u sastavu Publicis Groupe , sklopila je ugovor sa kompanijom Kraft. Leo Burnett će voditi sledeće Kraft brendove : Philadelfia cream cheese, Crystal Light, Cracker Barrel, Planters , Jell-O, Cool Whip I Breakstone’s. Kraft je u velikoj konsolidaciji podelio otkaze ranijim partnerima među kojima su : Droga5, VSA Partners, Wieden & Kennedy, The Martin Agency i opredelio se za 4 nove agencije koje ce voditi ogroman portfolio brenda zapakovane hrane. Te agencije su  McGarryBowen, Taxi, CP&B, i  Leo Burnett kao vodeća agencija.

Kraft Foods Group takođe planira ogromnu kampanju,želi da vrati nacionalnu isporuku za McCafe pakovanu kafu, i očekuje se da počne sa tim naredne nedelje. Proizvod se realizuje u partnerstvu sa McDonald’s-om i DDB Chicago je agencija koja je odabrana za kampanju. Ova agencija je dugogodišnja nacionalna agencija McDonald’s-a.

Izvori :  adage.com ,  adweek, bestadsontv.com
 

Tekst napisali : Anja Nikić i Mihajlo Petrović

 

Ukupna ocena 3.00 od 5

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Ovde unesite ime

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.