I&F McCann Grupa

0
1432
i f mccann grupa

Web sajt I&F McCann Grupe: www.ifmccann.com  | Facebook: @IFMcCannGrupa  YouTube: @mccannericksongroup | Adresa: Terazije 7-9, 11000 Belgrade, Srbija | Tel: +381 11 20 22 200 | E-mail: office@ifmccann.com


O agenciji:


„I&F McCann Grupa“ jedna je od vodećih kompanija za pružanje usluga u oblasti tržišnih komunikacija u jugoistočnoj Evropi koji posluje u osam zemalja: Srbija, Makedonija, Crna Gora,  Albanija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Slovenija i Bugarska. 1997. godine Srđan Šaper osnovao je „McCann Beograd”. U istoj godini otvorena je i agencija „McCann Skopje”. Nakon Beograda i Skoplja, Srđan Šaper osnovao je agencije i u drugim zemljama regiona, da bi današnji sistem uspešno poslovao u osam zemalja jugoistočne Evrope, a sve agencije, njegove članice su u pojedinačnim zemljama rangirane među prve tri po uspehu. „I&F McCann Grupa“ u svim sastavu ima agencije koje svojim kvalitetom i načinom rada, brojnim multinacionalnim, regionalnim i domaćim kompanijama pružaju najbolje međunarodno iskustvo i vrhunsku lokalnu ekspertizu iz oblasti tržišnih komunikacija. Agencije članice „I&F McCann Grupe” svojim partnerima pružaju ceo spektar marketinških servisa od strategije, kreativnih rešenja, planiranja i zakupa medijskog prostora, promocije i organizacija događaja, digitalne komunikacije, brendiranja i identiteta, sve do produkcije.

Sve agencije, članice „I&F McCann Grupe” deo su jedne od vodećih svetskih agencijskih mreža „McCann Worldgroup” (www.mccannworldgroup.com) osnovane 1902. godine, koja posluje u više od 120 zemalja. „McCann Worldgroup“ je u vlasništvu „Interpublic Group“ (www.interpublic.com), jedne od najvećih multinacionalnih komunikacijskih kompanija sa sedištem u Njujorku.

Agencije koje posluje u okviru „I&F McCann Grupe” imaju preko 200 nagrada osvojenih na domaćim i međunarodnim festivalima. „I&F McCann Grupa” jedina je kompanija sa prostora jugoistočne Evrope koja je osvojila dva kanska lava na najznačajnijem svetskom advertajzing festivalu. „Zlatnog lava“ 2009. godine osvojila je agencija „McCann Skopje”, a 2011. godine „Bronzanog lava“ dobila je agencija „McCann Beograd”. 2014. godine na festivalu „Golden Drum”, jednom od najprestižnijih advertajzing manifestacija, agencija „McCann Beograd” dobila je nagradu „Zlatni bubanj“ u kategoriji „Film“ za kampanju „Drama u taksiju“, koju je agencija osmislila i realozovala za Jugoslovensko dramsko pozorište u Beogradu. Ista kampanja osvojila je i nagradu „Srebrni bubanj“ u kategoriji „Direktnih kampanja“. Značajan uspeh na festivalu „Golden Drum“ ostvarila je i agencija „McCann Tirana“ čija kampanja „Poštujmo i žive”, posvećena podizanju svesti o bezbednosti u saobraćaju, a realizovana za albansko Ministarstvo unutrašnjih poslova, je osvojila „Srebrni bubanj“ u kategoriji „Events“. Ujedno, ovo je bio i prvi put da je neka agencija iz Albanije osvojila nagradu na „Golden Drum“ festivalu, što predstavlja potvrdu kvaliteta rada i kreativnosti koju agencija „McCann Tirana“ neguje od samog osnivanja.


Pro bono projekti:

Od osnivanja 1997. godine do danas, „I&F McCann Grupa“ pomagala je i podržavala talentovane pojedince, decu, osobe kojima je bila potrebna pomoć za lečenje, ustanove (bolnice, škole, muzeje), fondacije, humanitarne organizacije, edukativne centre, projekte iz oblasti kulture i sporta.


Organizaciona struktura:


„I&F McCann Grupa“

Chairman „I&F McCann Grupa“: Srđan Šaper
Executive Director „I&F McCann Grupa“: Tijana Škorić Tomić

Ukupna ocena 4.00 od 5

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Ovde unesite ime

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.