Srđan Mihajlović – Kreativni direktor Grey Worldwide na Reklamondo 2013

0
2008
Srdjan Mihajlovic

„Loptica koja je okrugla i na kojoj treba pronaći ivicu, pronaći rešenje za svaku stvar, ma koliko ona na prvi pogled bila nemoguća, jer uvek postoji rešenje“, moto je Grey agencije, a upravo Srđan smatra da je njegov zadatak da pronađe to rešenje.

Srđan Mihajlović, rođen je 1970 godine. Školovao se na beogradskom Fakultetu dramskih umetnosti (Pozorišna i radio produkcija). U Sjedinjenim Američkim Državama na Rutgers univerzitetu u Nju Džersiju proveo je dve godine na doktoratu iz marketinga i menadžmenta. Profesionalno delovanje započinje kao account pripravnik u MarkPlanu da bi ga već prvog dana prebacili u kreativce!

Bio je copywriter, pa kreativni direktor u agenciji Partner. Radio je u Institutu za primenjeni marketing, u agenciji Can Advertising. Kao freelancer radio je za DDB Needham Idea Plus (McDonalds), Quartet Advertising (Microsoft, Telekom Srbija), TBWA (Telekom Srbija), Ogilvy & Mather Spectra (Johny Walker).  U Fun Factory Games and Cartoons bio tata i mama Tajnom Agentu Izzyju. I napokon od juna 2006. godine strateški planer, kreativni direktor, glavni ili jedini copywriter, ili kako ga još zovu, osvedočeni prijatelj teških klijenata u agencije Grey Beograd.

Tokom devetnaest godina u ovom poslu, osmislio je veliki broj kampanja. Među njima su projekti za: World Bank BOS 3202-Health Reform, OHR Bosnia-State Building, Imlek, Comtrade Group, Société Génerale Bank, Eurobank EFG, Centroproizvod, Tehnomobile, Telenor, Visa, HVB (Unicredit) Bank i nekolicinu drugih.

Napisao diplomski rad koji je objavljen kao knjiga „Psihološke veštine menadžera“. Ali od svega, najviše je ponosan na Izzyja. Kampanje budu i prođu, a Izzy je barem naučio decu da pređu ulicu.

Srđan će biti počasni gost kao i predavač na ovogodišnjem Reklamondu koji se održava 22. maja  od 18 časova na Univerzitetu Singidunum, Kumodraška 261, amfiteatar 47. Dođite da zajedno čujemo i vidimo jednu od najkreativnijih osoba iz sveta marketinga u Srbiji!

Tekst napisao: Dario Šalić

Ukupna ocena 2.67 od 5

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Ovde unesite ime

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.