Weekend Media Festival: rovinjski magnet za regionalnu poslovnu zajednicu 18-21 septembar 2014

0
1449
WMF 2014
WMF 2014

Skoro svako ko se bavi medijima i marketingom zna šta se održava u Rovinju svake godine. Divni i zanimljivi Weekend Media Festival.  U nastavku možete pročitati izjave  pojedinaca koji će imati značajnu ulogu na festivalu. Nešto pozitivno su pričali : Tomo Ricov, Nikola Vrdoljak, Davor Tomašković, Sanel Volarić, Damir Ciglar, Davor Bruketa, prof. dr. Dejana Verčiča, Ivan Stanković,  Branimir Brkljač, Pete Radovich, Pete Radovich, The Frajle. 

 Rovinj - Weekend Media Festival 2013, panel Pogled preko plota.  PHOTO: Petar Glebov/PIXSELLDirektor Weekend Media Festival u Rovinju  Tomo Ricov ističe kako je razloga za dolazak u Rovinj svake godine sve više. „Na Weekendu se predaje, raspravlja, predstavlja, zabavlja, komunicira na sve moguće načine. Weekend je sve više ne samo okupljalište svih koji nešto znače u komunikacijskoj industriji, nego i mesto na kojemu se mogu na radionicama steći konkretna znanja i u ležernoj atmosferi sklapati novi poslovi.“

Program je ove godine bogatiji nego ikada i odvija se u čak pet dvorana. „Jasno je da niko ne može pratiti svako predavanja i svaki panel, niti učestvovati u svakoj radionici. Bogatom ponudom sadržaja želimo omogućiti posetiocima da sami oblikuju svoj Weekend i da iz Rovinja ponesu svoj  doživljaj i znanja koja su njima potrebna“, kaže direktor programa festivala Nikola Vrdoljak.

Zadnjih nekoliko godina Weekend otvara prostor i za poslovne teme izvan komunikacijske industrije. Na jednom od takvih panela učesnik će biti i predsednik Uprave Hrvatskog Telekoma Davor Tomašković. „Weekend Media Festival od samog početka okuplja poslovnu zajednicu oko tema koje predstavljaju izazove, ali i otvaraju nove perspektive. Jedan od takvih izazova, ali i prilika je veliko restrukturiranje hrvatskih kompanija. Zbog takvih, aktualnih tema, ali i mnoštva relevantnih sagovornika, Weekend je događaj koji ne treba propustiti“, smatra Tomašković.

Iako finansijskoj industriji tokom godine ne manjka sektorskih kongresa i konferencija, Weekend Media Festival je ipak nešto posebno, slaže se i predsednik Uprave Croatia osiguranja Sanel Volarić. „Prilika je to da u opuštenoj atmosferi prelepog Rovinja razmenimo iskustva i ideje s kolegama iz branše, ali i s ljudima iz sasvim drugih delatnosti. Širina tema i pristupa koju Weekend pruža čini ga nezaobilaznim za celu poslovnu zajednicu“, ističe Volarić.

Najveći deo programa ipak je i dalje posvećen komunikacijama, zbog čega je Weekend nezaobilazno mesto za članice Hrvatskog udruženja društava za tržišno komuniciranje (HURA). Predsednik Uprave HURA-e Damir Ciglar poziva sve na panel koji će se u petak 19. septembra održati u BalCannes dvorani. „Svima koji dođu na panel ‘The Perfect Pitch to Pitch Perfect’ skromno obećavam da im pogled na agencijski pitch nikad više neće biti isti! Skoro verovatno!“, poručuje Ciglar.

Davor Bruketa, kreativni direktor reklamne agencije Bruketa&Žinić OM, redovni je učesnik festivala, a ove godine najavljuje zanimljivu raspravu takođe u petak. „Na Weekendu ćemo ove godine razgovarati o temi ‘Mad Man vs. Math Man’, jer danas, više nego ikada, matematika učestvuje u projekciji komunikacije“, kaže Bruketa.

Weekend 2 rovinjSve koji se bave odnosima s javnošću sigurno će zainteresovati provokativno predavanje prof. dr. Dejana Verčiča s Fakulteta društvenih nauka iz Ljubljane. „Na predavanju ‘Smrt odnosa s javnošću’ saznat ćete kako medijatizacija svega oko nas – pa i nas samih – menja pravila igre te kakva postaje uloga profesionalnih komunikatora u svetu radikalne transparentnosti“, najavljuje Verčić.

Ivan Stanković iz beogradske agencije Communis ove godine na Weekendu ima posebno izazovan zadatak. „Na ‘hard talku’ sa Željkom Mitrovićem, medijskim mogulom regije i vlasnikom TV Pink, koji se po prvi puta pojavljuje na javnom nastupu ovakve vrste, pokušaće  saznati zašto se upravo sada odlučio na to. Kako je završila priča s Hrvatskom oko njegove jahte i oseća li krivicu zbog velikog uticaja koji Pink ima na kreiranje i širenje turbo folka?“, pitanja su kojima će Stanković rešetati Mitrovića.

Jedan od osnivača Studija Moderne Branimir Brkljač takođe je redovni gost Rovinja u trećem vikendu septembra. „Na Weekend Media Festivalu na jednom mestu možete iz prve ruke čuti koji su najnoviji trendovi u svetu i istovremeno se upoznati s uspešnim primerima i iskustvima iz regije. Program i ove godine potvrđuje da je i ovogodišnji Weekend nezaobilazni događaj za sve relevantne igrače iz medijsko-marketinške industrije regije“, pojašnjava Brkljač svoje razloge za vernost Weekendu.

Ugledni američki TV producent i dobitnik Emmyja Pete Radovich proteklih je godina upravo na Weekendu predstavljao i svoje nove projekte. „Imao sam prilike putovati širom sveta i prisustvovati na nekima od najvećih i najlepših događaja na planeti. Mogu iskreno reći da je Weekend Media Festival najsvežije događanje s najviše zabave na kojem sam ikada prisustvovao“, kaže Radovich.

Weekend 1 2014Za zabavu su ove godine zaduženi DJ-evi JAMirko i K’Pow na slovenskoj žurci u petak, te Psihomodo Pop i novosadske The Frajle u subotu. „O Weekend Media Festivalu smo čule samo pohvale tako da je divno što ćemo ove godine biti deo festivala. Radujemo se koncertu i druženju, a učesnicima definitivno obećavamo dobru zabavu. Naravno, uz njihovo obećanje da će pevati s nama“, poručuju The Frajle uoči nastupa u Rovinju.

Ukupna ocena 3.00 od 5

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Ovde unesite ime

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.