Viber, Google, IBM i iSOCIA na festivalu #KAKTUS2015

0
1112
Kaktus2015
Kaktus2015

Marketing mreža 29. oktobra u Beogradu organizuje prvi nacionalni Festival integrisanih komunikacija – KAKTUS 2015. Festival pod sloganom “Ideje koje opstaju” ponudiće bogat i zanimljiv program iz različitih oblasti integrisanih komunikacija, kao i pregled najnovijih svetskih trendova.

Dnevni konferencijski deo festivala čine predavanja i radionice vodećih stručnjaka iz Evrope i sveta, među kojima su i Atanas Raykov, General Manager CEE u kompaniji Viber,Marijana Prpić, brending direktor u kompaniji Google, Svetlana Stavreva, direktor marketinga i komunikacija u kompaniji IBM za Jugoistočnu Evropu, kao i Jacob Kobi Gamliel, osnivač jedne od najvećih digitalnih agencija u Izraelu – iSOCIA.

Atanas Raykov je marketinški stručnjak sa više od 10 godina iskustva u oblasti strategije proizvoda, digitalnog i mobilnog marketinga, VAS usluga, a radio je i na jačanju lokalnih start-up eko sistema sa fokusom na mobilnu telefoniju. Trenutno je na čelu kompanije Viber za Centralnu i Istočnu Evropu, a zadužen je za proširenje lokalnih partnerstava i baza klijenata, kao i povećanje angažovanosti korisnika, sa posebnom pažnjom na tržišta Bugarske, Grčke, Srbije i Mađarske. Na festivalu KAKTUS 2015 govoriće na temu “The Next Frontier of Communication”.

Marijana Prpić profesionalnu karijeru započela je u sportskom marketingu na organizaciji međunarodnih teniskih turnira. Od 1999. godine radi u Hrvatskom Telekomu, kao direktor sektora za strategiju branda i oglašavanje. Godine 2010. osniva kompaniju Honestas Advisory za konsalting u oblasti marketinga i menadžmenta, nakon čega prelazi u FMCG industriju – Badel1862 kao direktorka inovacija i marketinga. Poslednje četiri godine radi u kompaniji Google gde je zadužena za razvoj poslovanja u Adriatic regiji. Marijana će na festivalu govoriti na temu – Kako pokrenuti digitalnu strategiju?

Svetlana Stavreva je direktor marketinga i komunikacija za Jugoistočnu Evropu u kompaniji IBM. Ona ima preko 20 godina iskustva na različitim pozicijama u vodećim institucijama i kompanijama. Radila je u svim marketinškim i komunikacionim disciplinama i za sve svetske regione, izuzev Severne Amerike, a na festivalu KAKTUS 2015 govoriće na temu “Communications: from message critical to business critical”.

Jacob Kobi Gamlielosnivač je jedne od najvećih digitalnih agencija u Izraelu – iSOCIA, koja servisira vodeće svetske brendove kao što su Pizza Hut, Dacia, Nissan, Smart car by Mercedes itd. Jacob istražuje mogućnosti digitalnog marketinga i kako on može biti izvor prihoda u bilo kom biznis sektoru. Neka od njegovih istraživanja odnose se i na zastupljenost politike i vlade država na društvenim mrežama u poslednjih pet godina. Sa učesnicima festivala podeliće svoja iskustva na temu “Search by Moments, React by Social”.

Na festivalu KAKTUS 2015 govoriće i Abraham Abbi Asefaw iMaksimilian Kallhed, osnivači Pop Up agencije iz Londona;Catalin Dobre, Executive Creative Director, McCann Bucharest; Toygun Yılmazer, Chief Strategy Officer, TBWA\Istanbul, Mike Brandt, osnivač danske agencije Urge i inovativnog pristupa u oglašavanju – Advertisingawesomeness, kao i Matija Vujović i Vladimir Grčić iz agencije Kitchen Prague.

Večernji program festivala obeležiće dodela nagrada najboljima u struci. Nagrade se dodeljuju u 13 kategorija, a dobijaju ih organizacije, kompanije, institucije i agencije za najkvalitetnije i najprofesionalnije integrisane kampanje u protekloj godini. O tome ko će dobiti ovogodišnje KAKTUS nagrade odlučuje stručni žiri koji čine 25 uglednih profesionalaca iz kreativnih, PR i digitalnih agencija iz Srbije i regiona.

Više informacija o festivalu KAKTUS pronađite na sajtu www.kaktus.rs.

Ukupna ocena 3.00 od 5

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Ovde unesite ime

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.