Održana deveta međunarodna konferencija PRilika2017 – Umetnost komunikacije

0
1357
prilika 2017

Jedna od najpopularnijih stručnih konferencija u regionu, PRilika, koju, ove godine deveti put, organizuje Društvo Srbije za odnose s javnošću, održana je u sredu 6. decembra u event centru Just and Lobby. Ova jednodnevna konferencija okupila je više od 200 PR stručnjaka iz zemlje i regiona, koji su izneli svoje stavove i govorili o temama u oblasti dizajna, novih tehnologija, inovacija, neuronauke, kreative itd, a sve to u cilju (boljeg) razumevanja kako komunikacija funkcioniše u 2017. godini i kakva transformacija u komunikaciji nas očekuje narednih godina.

PRilika 2017

Učesnici su imali priliku da slušaju Slavimira Stojanovića, poznatog beogradskog dizajnera, koji je od izdavačke kuće Taschen uvršten među 100 najuticajnijih grafičkih dizajnera današnjice, zatim Milku Forcan, jednog od DSOJ osnivača i senior konsultanta; Barta de Vries, predsednika IPRA i dugogodišnjeg direktora najstarije holandske PR agencije ”Holander van der Mej”; José Cordeira, međunarodnog saradnika Svetske akademije nauka i umetnosti, izvršnog direktora Ibero-američke Futurističke mreže (RIBER), direktor projekta Millennium Project i HumanitiPlus; Natašu Đukanović, direktorku marketinga u kompaniji DoMEn, koja je svojom filozofijom doprinela razvoju kompanija u tri različite oblasti poslovanja – avioindustriji, bankarstvu i internet biznisu; Scotta Goulda savetnika Fortune Global 500 kompanije o njihovim strategijama angažovanja, kao i predsedavajućeg Britanskog predsedništva Alliance – Enterprise Engagement Alliance koji je tokom svoje karijere održao 500 razgovora, sproveo preko 20.000 časova u izgradnji zajednice, i vodio preko 400 događaja.; Aska Aggera koji je identifikovan kao lider u razmišljanju od strane Međunarodne organizacije za ozbiljne igre, govornika, autora, blogera i kolumnistu za The Huffington Post i Mandag Morgen; Maxima Behara, bivšeg predsednika ICCO i osnivača PR agencije M3 Communication Group, trenutno najuspešnije agencije u Bugarskoj; prof. dr Vesnu Damnjanović, osnivača i direktora svetskog takmičenja u rešavanju studije slučaja – Belgrade Business International Case Competiton-a koje je ranigrano među top 12 u sveta; Predraga Milićevića, rukovodioca sektora marketinga i komunikacija Registru nacionalnog internet domena Srbije.

Scott Gould

U panelu, koji je moderirao Dušan Stojaković (potpredsednik UO DSOJ) sa učesnicima Ratkom Božović i Divnom Vuksanović  osvrnuli su se na  aktuelne medijske formate i koje su to granice etičnog, primerenog, dostojnog i kako se boriti sa medijskim senzacionalizmom dirigovanim ka pukom profitu, bez brige za suštinski uticaj na društvo.

U okviru konferencije, tradicionalno je organizovano i nacionalno studentsko takmičenje iz oblasti komunikacija i odnosa s javnošću. Ovogodišnje nagrade pripale su:

Prvo mesto: Hyvent consulting, Fakultet organizacionih nauka, tim : Nastasija Đurić Janković, Nina Đelić, Bogdan Radenković, Miloš Gerun;

Drugo mesto: PR impuls, Fakultet tehničkih nauka, Novi Sad , tim: Bojana Savanović, Uroš Gostović, Zorana Marić, Darija Subakov

Treće mesto: PRvi, Fakultet za medije i komunikacije, tim: Nikola Fras, Petar Pavliček, Nikola Ristić

Ukupna ocena 3.00 od 5

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Ovde unesite ime

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.