Naši mali proizvođači osvajaju Evropu

0
1469

Zahvaljujući drugom izdanju konkursa „Ideja za bolje sutra“, koji su organizovale UniCredit fondacija,Fondacija Ana i Vlade Divac i UniCredit Banka, uz podršku Smart kolektiva i Turističke organizacije Srbije, preduzeće Daj daj, koje se bavi proizvodnjom pelena od bambusovog vlakna, je uspelo da unapredi svoje poslovanje i načini prve korake kada je u pitanju plasman ovog proizvoda na inostranom tržištu.

Naime, kao jedan od glavnih ciljeva ovog preduzeća koji je definisan tokom razvoja Biznis plana u okviru konkursa “Ideja za bolje sutra”, navedeno je uspostavljanje novog biznis modela u okviru kojeg će se pod jednom robnom markom – „Fairbeez” – udružiti preduzeća koja vode žene i čiji proizvodi podržavaju ideju prirodnog roditeljstva. Udruženje će, pored preduzeća Daj Daj pelene, činiti Gugadžina unikatna dečija odeća i Archiplay edukativne drvene igračke. Zahvaljujući ovakvom udruživanju, oni će uspeti da prevaziđu zajednički problem plasmana svojih proizvoda na domaćem tržištu, s obzirom na to da se njihovi ručno pravljeni proizvodi u mnogome razlikuju od trenutne ponude u Srbiji, kao i da zbog kvaliteta koji nude, cene nisu konkurentne.

archiVILLE

Sa druge strane, u inostranstvu raste potražnja za ovakvim proizvodima, posebno u Nemačkoj gde se godišnje rodi više od 700.000 beba i gde je svest o prednostima kupovine ekoloških i društveno odgovornih proizvoda znatno viša. Stoga je preduzeće Daj Daj i iskoristilo deo bespovratnih sredstava dobijenih u okviru konkursa „Ideja za bolje sutra“ za učestvovanje na najvećem međunarodnom sajmu igračaka i dečje opreme u Evropi, „Spielwarenmesse“, održanom u januaru ove godine u Nirnbergu.

Daj Daj na sajmu

Najveći broj posetilaca sajma su činili veliki distributeri, manje i veće prodavnice, ali i internet prodavnice sa različitih kontinenata. Zahvaljujući inovativnom dizajnu i vrhunskom kvalitetu proizvoda, „Fairbeez” nije zaostajao za ostalim izlagačima. Pored bambusovih pelena, jedinstvenog dizajna dečje odeće i prirodnih proizvoda za mame, najveću pažnju su privukli „Archiplay“ edukativni setovi igračaka od drveta koji doprinose razvoju kreativnosti i sposobnosti apstraktnog razmišljanja kod dece različitih uzrasta. 

Daj Daj pelene

Veoma smo zadovoljni našim učešćem na sajmu koji je za nas ujedno predstavljalo veliko iskustvo iz kojeg smo mnogo naučili, naročito kada je u pitanju plasman proizvoda. Uvideli smo da po kvalitetu i idejama ne zaostajemo za evropskim proizvođačima i planiramo dalja učešća na manjim i većim sajmovima u Evropi u cilju pronalaska distributera i uspešnog plasmana naših proizvoda na Evropsko tržište. Uvereni smo da će nam kontakti koje smo ostvarili u Nemačkoj otvoriti različite mogućnosti za izvoz i dalji razvoj“, rekla je Sonja Dakić, predstavnica poslovnog udruženja Fairbeez.

Ukupna ocena 3.00 od 5

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Ovde unesite ime

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.