Napredno internet oglašavanje u Srbiji – Httpool – Cost per engagement

0
1434

Vodeći dobavljač usluga internet oglašavanja u Srbiji, kompanija Httpool lansirala je novi kreativni format oglasa koji oglašivačima omogućava veću interaktivnost sa posetiocima Web sajtova.

Novi baner,  pod nazivom Httpool Engagement, prati poslednje svetske trendove iz oblasti internet oglašavanja u kojima do interakcije dolazi angažovanjem (engagement) posetioca Web sajta. Tek nakon angažovanja posetioca i pokazanog interesovanja  dolazi do veće interakcije, prilikom koje  oglašivači dobijaju povećanu vidljivost i brojne dodatne mogućnosti, poput uvezivanja društvenih mreža, postavljanja video spota, mape, galerije fotografija, kontakt formulara i drugih opcija.

Novi format je tek početkom godine implementiran na tržištima zapadne Evrope i Azije, što znači da Srbija u ovom segmentu prati poslednje svetske trendove.

Takođe, Httpool po prvi put u Srbiji uvodi i CPE (cost per engagement) kao model u kojem oglašivači plaćaju samo za angažovanje korisnika, što je još jedna nova pogodnost za oglašivače koji su do sada plaćali banere po broju prikaza ili po broju klikova.

 

 

 

 

 

 

Httpool je u prošloj godini premijerno prestavio IAB (Interactive Advertising Bureau) Rising Stars formate, a za ovu godinu, pored Engagement formata, na tržištu će predstavi još novih kreativnih opcija na polju internet i mobilnog oglašavanja.

Prema podacima za 2012. koje je objavio Republički zavod za statistiku, 47,5% domaćinstava poseduje internet priključak, a 38% domaćinstava u Srbiji ima širokopojasnu (broadband) internet konekciju. Preko 2,7 miliona lica u Srbiji koristilo je internet u poslednja tri meseca.

Vrednost tržišta internet oglašavanja u Srbiji procenjena je na preko 12 miliona evra u 2011. u adex istraživanju koju je sproveo IAB Srbija. Rast tržišta u 2011. procenjen je na 36,12% u 2011., čime je naša zemlja bila jedna od zemalja sa najvećom stopom rasta u Evropi. Prema prvim procenama rast tržišta internet oglašavanja u Srbiji u 2012. bio je duplo manji nego u 2011.

www.httpool.rs

Ukupna ocena 3.50 od 5

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Ovde unesite ime

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.