Najbolji britanski online urednik na Weekendu: Kako sam nadigrao moćni BBC i postigao 70 miliona pregleda na društvenim mrežama

0
1211

Kada su društvene mreže dostigle brojke koje se mere u milijardama korisnika, u celu priču ozbiljno je ušla i psihologija. Nauka nam daje odgovore na pitanja ko je naš korisnik, kako do njega dopreti i kako se boriti sa negativnim komentarima. Iako su društvene mreže idealan alat za ostvarivanje direktne komunikacije sa korisnicima, istovremeno su sa praktično apsolutnom slobodom izražavanja postale mesto na kojem brendovi mogu doživeti najžešće napade. Komunikacija sa nezadovoljnim delom korisnika može biti jedna od najmukotrpnijih aktivnosti koja postaje dodatno neugodna kada svoje nezadovoljstvo iskazuju javno, pred svima sa kojima pokušavamo izgraditi kvalitetan odnos.

Kako razumeti nezadovoljne korisnike i odgovoriti na neugodne komentare, u sklopu predavanja ‘Psihologija društvenih mreža i nedruštvenih komentara’ na ovogodišnjem Weekend Media Festivalu govoriće Boris Šurija, psiholog i analitičar, kao i direktor analitičke agencije Behave. „ Učesnici predavanja naučiće kako da se empatiziraju sa onima koji nas živciraju i rade protiv nas, kako razumeti što su pravi razlozi u pozadini takvog ponašanja i kako na njih  reagovati“, kazao je Šurija.

Temom društvenih mreža baviće se i Jon Laurence, najbolji online urednik u Velikoj Britaniji čiji Channel 4 sa deset puta manje fanova postiže veći engagement od moćnog BBC-ja. Njegov nagrađivani deo može se pohvaliti sa čak 70 miliona pregleda video priloga na društvenim mrežama, a Jon će na Weekendu pojasniti kako bitnim temama da privuče mladu publiku i to na njihovim mobilnim telefonima. „Ako se prema mladima ponašamo sa poštovanjem, oni će nam to stostruko vratiti jer se lako mogu angažovati  po pitanju ozbiljnih tema sve dok su distribuisane na pravilan način. Kada smo se počeli okretati video formatima na društvenim platformama uspeli smo znatno povećati uticaj našem novinarstvu“, izjavio je Laurence.

Deseti Weekend Media Festival ove se godine održava od 21. do 24. septembra u prostorima stare Tvornice duhana u Rovinju, pod generalnim pokroviteljstvom Adris grupe. U prvih deset godina Weekend je ugostio gotovo 45.000 učesnika: 1.000 govornika, 35.000 medijskih, marketinških i PR profesionalaca, 3.500 studenata i 5.000 akreditovanih novinara iz celog regiona. Pozicionirao se kao najveći komunikacijski festival u jugoistočnoj Europi, a prvi je najavio i neke od top trendova poput mobilnog oglašavanja, native oglašavanja, digitalizacije, programmatica i blockchaina.

Weekend nije rezervisan samo za predavanja i diskusije, već je i mesto za partyje i networking koji će ove godine biti podignuti na još veći nivo. Pažljivo osmišljen muzički program oduvek je bio jedan od najjačih aduta festivala, a ove godine će biti i iznenađenja prilagođenih velikom jubileju.

Ukupna ocena 3.00 od 5

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Ovde unesite ime

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.