Ford proizveo 10-milionito vozilo opremljeno glasom aktivirajućim sistemom Ford SYNC

0
1301

Ford je objavio da je proizveo 10-milionito vozilo opremljeno nagrađivanim sistemom povezivanja u automobilu Ford SYNC.
Tehnologija koju je Ford u Evropi uveo prošle godine sada je dostupna na modelima B-MAX, Fiesta, Focus, C-MAX, Grand C-MAX, Kuga i Transit Custom, a prvi put je „lansirana“ u SAD pre šest godina.
“SYNC je više od običnog tehnološkog napretka, ta tehnologija je preoblikovala i to kako mi sami sebe vidimo kao kompaniju”, rekao je Jim Farley, Fordov i Linkolnov izvršni potpredsednik za globalni marketing, prodaju i usluge, govoreći na sajmu tehnologija za povezivanje u automobilima /Connected Car Expo/, koji je organizovan uporedo sa Los Angeles Auto Show 2013.
“SYNC nam je pomogao da više mislimo i ponašamo se kao tehnološke kompanije”, priznao je Farley. “To je zauvek promenilo kako gledamo na naše poslovanje i kako ćemo odgovoriti na zahteve naših klijenta. Konačno, SYNC otelotvoruje ono što je Fordov glavni moto – ići dalje, pretvoriti inovativne ideje u proizvode koji su pristupačni, ostvarljivi i vredni milionima ljudi.”
Novi Fordov SUV –  EcoSport je među prvim Fordovim vozilima u Evropi koji će ponuditi Ford SYNC sa glasovnom kontrolom i sistem AppLink, koji omogućava vozačima da glasom aktiviraju mnoge mobilne aplikacije dok su za volanom. Ford SYNC sa funkcijom pomoći u hitnim slučajevima, već dostupan na mnogim modelima, može da upozori lokalne operatere hitnih službi da se dogodila nesreća na 26 jezika, koji se govore u 40 evropskih regiona.
Kada je Ford počeo da razvija SYNC, inženjering timovi su prepoznali da mobilni telefoni i digitalni medija plejeri brzo postaju sve važniji deo života ljudi, pa je ekipa stvorila arhitekturu zasnovanu na otvorenim protokolima, kao što su USB i Bluetooth, čime je praktično omogućeno da bilo koji uređaj može da bude povezan za reprodukciju medija i komunikacije.
1

“Mi smo bukvalno pretvorili auto u platformu za programere aplikacija koji rade sa nama – da dodaju vrednost kroz nove funkcije isporučene brzinom koju očekuju kupci”, rekao je Farly. “Sa više od milijarde pametnih telefona koji su sada u službi širom sveta očekujemo da će se mobilno povezivanje nastaviti i biti osnovni element naše strategije s kojom idemo napred.”
Do sredine decenije Ford cilja na 3,5 miliona SYNC sistemom opremljenih vozila u Evropi i nastavlja da radi na novim poboljšanjima kojima će privući klijente ka vodećoj tehnologiji povezivanja u automobilu.

2

“Mi u Fordu smo fokusirani na to kako podaci i povezivanje mogu da se pretvore u inteligentne sisteme koji omogućavaju uvid u svaku akciju tokom vožnje”, kaže Doug VanDagens, Fordov direktor za usluge i rešenja povezanosti u automobilima. “To znači mogućnost povezivanja više podataka iz više izvora koji se koriste da pomognu vozaču. Naš cilj je da se povezano vozilo preobrati u inteligentno vozilo.”

3

Prikriveno povezivanje, senzori unutar vozila i pristup podacima su ključne komponente za kreiranje ovakve vrste inteligentnih vozila. Drugi napredak, kao što su obrada izvornog jezika i mašinskog učenja, može da pomogne Ford SYNC sistemu da obezbedi veću prirodnu interakciju između automobila i vozača, omogućavajući iskustva u vožnji koja su više personalizovana i komfornija.

Ukupna ocena 3.00 od 5

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Ovde unesite ime

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.