Danas 4.9.2014 Humanitarna izložba „Home/Hope – Kiša još pada“ za pomoć ugroženima od poplava

0
1225
hope poplave 2014

U galeriji „Pop up“ Kulturnog centra Beograda u četvrtak, 4. septembra, sa početkom u 20.30 časova održaće se prodajna humanitarna izložba pod nazivom „Home/Hope – Kiša još pada“ u organizaciji agencije „McCann Beograd“, a sa ciljem prikupljanja sredstava za pomoć ugroženima od poplava koje su nedavno pogodile Srbiju.

Iako su poplave prošle, posledice se još uvek saniraju. Zaposleni i saradnici agencije „McCann Beograd“ osmislili su postere i kreirali vizuelni identitet izložbenih predmeta, a sva sredstva prikupljena na ovaj način biće uplaćena na žiro račun Vlade Republike Srbije za pomoć ugroženima od poplava.

slika hope 1 poplrave„Izložba pod nazivom „Home/Hope – Kiša još pada” jedna je u nizu aktivnosti naše agencije  koja je usmerena na skretanje pažnje javnosti da posledice majskih poplava koje su zadesile Srbiju i dalje zahtevaju našu pomoć i podršku”, kaže Olivera Perković, direktorka agencije „McCann Beograd“, i dodaje: „Naše prve aktivnosti bile su usmerene na konkretnu novčanu donaciju i pružanje pomoći u domenu pribavljanja potrebnih sredstava ugroženima, a smatramo da je sada pravi trenutak da kroz domen svoje struke i konkretne delatnosti doprinesemo i animiramo zajednicu da zajedno podržimo sanaciju nastale štete.”

slika hope 2 popraleAutori unikatnih postera su Marija Milanković, Lidija Milovanović, Tereza Cenić, Nataša Radosavljević, Marina Čavić, Kristina Jovanović, Branko Andrejević, Branko Rosić, Zdravko Kevrešan, Nenad Dodić i Marko Prokić, inače dizajneri zaposleni u agenciji „McCann Beograd”, a svoj doprinos izložbi dala je i Tatjana Kuburović,  dizajnerka brenda Superheroina Cura Fina. Pored unikatnih postera posetioci će moći da kupe i posebno dizajnirane predmete, kao što su šolje, narukvice, torbe, majice, kabanice, kišobrani i rokovnici sa motivima poplave, koje su radili isti autori.

Na otvaranju humanitarne izložbe će nastupiti učenici isturenog odeljenja muzičke škole „Vatroslav Lisinski” u Obrenovcu, kao i studenti Fakulteta muzičke umetnosti sa katedre za džez i popularnu muziku.

Izložbene predmete možete pogledati na Facebook stranici: http://bit.ly/HomeHope.

Ukupna ocena 3.00 od 5

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Ovde unesite ime

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.