Ad age odlučio – UM medijska agencija godine za 2015

0
1159
universal media logo 2015

Agencijska mreža UM proglašena je za Medijsku agenciju godine prema godišnjoj listi specijalizovanog magazina i portala „AdAge’s”. Prema svim pokazateljima, od prihoda, broja novih klijenata, kampanja, učešća na pičevima, agencijska mreža UM bila je bolja od konkurencije. U turbulentnim vremenima UM je,naglašava „Ad Age“,znao zadržati svoje klijente i osvojiti nove, značajno investirajući u podatke i svoje alate između ostalih i u Business Analytics Engine, s jedne i kreativnost u iznalaženju optimalnih rešenja u planiranju i zakupu medija s druge strane.

UM je 2015. godine pobedio na pičevima za Coca-Cola, Johnson & Johnson, značajno uvećavajući broj novih klijenata. Saradnja sa dugogodišnjim, kao i novim klijentima rezultirala je sa povećanjem prihodaod čak 15 odsto. Stalnim unapređenjem postojećih usluga koje UM svakodnevno nudi svojim klijentima, kao i razvojem novih pre svega u oblasti digitalnih usluga i sadržaja, ekonometrije, medija planiranja i zakupa medija, UM je uspeo da održi vodeću poziciju među medijskim agencijama.

Globalnom uspehu doprinele su i agencije UM koje posluju u jugoistočnoj Evropi u okviru I&F McCann Grupe. Tako je agencija UM pre dve godine započela saradnju za kompanijom L’Oréal na osam tržišta regiona, dok su za avio kompaniju Air Serbia osmišljene i ralizovane pojedine kampanje na čak 16 evropskih tržišta. Pored njih UM u regionu jugoistočne Evrope već ima dugogodišnju uspešnu saradnju sa kompanijama kao što su Coca-Cola, Carslberg Srbija, Delhaize Serbia i druge.

biljana_kolarovic“Veliko je zadovoljstvo biti prepoznat kao najuspešniji u industriji koja je prilično konkurentna. Posebno me raduje saznanje da smo prepoznati od strane velikih oglašivača sa kojima i UM u Srbiji i našem regionu sarađuje. Veliko iskustvo i predanost svom poslu se uvek isplati. Dobro je biti UM!“ kaže Biljana Kolaković, regionalna direktorka Universal Media.

UM Zagreb godinama se po ostvarenom prometu ubraja među najuspešnije agencije koje posluju u Hrvatskoj.

Mario Lovrić”Zaista se ponosimo da smo kao deo svetske UM mreže uspjeli da doprinesemo globalnom uspehu.” izjavio je za ovu priliku Mario Lovrić,direktor UM

Zagreb naglašavajući:Kao i naše kolege na svjetskoj razini uspjeli smo u 25 godina poslovanja u Hrvatskoj zadržati značajan dio tradicionalnih i osvojiti nove klijente stalnim ulaganjem u nove alate i edukaciju zaposlenika. Povezanost na regionalnom i svjetskom nivou omogućava nam kako trajan i sustavan prijenos znanja tako i  sagledavanje putem najsupješnijih poslovnih slučajeva najbolje svjetske prakse koju primenjujemo u svom svakodnevnom poslovanju. Stoga smo  uvijek konkurentni i u svakom novom poslovnom primjeru dajemo lokalnim,regionalnim i međunarodnim kompanijama sa kojima surađujemo  dodatnu vrijednost za investiranje u medijsko oglašavanje,što je  danas obzirom tehnologiju i alate lako mjerljivo.“

Ovo je postignuto pre svega progresivnim odnosom prema medijima i sve većom personalizacijom. Moderan potrošač postao je akter u građenju brendova kroz svoju aktivnost na društvenim medijima. Više nije dovoljno biti inovativan i zanimljiv, već je potrebno dopreti do potrošača. Što više potrošači imaju pristupa informacijama, manje vremena provode po­svećeni nekoj temi i ona je time i manje vremena relevantna potrošačima. Zapravo, sve je u tome da se otkrije i iskoristi taj kratak momenat  relevantnosti.

Deryl Lee, global CEO UMDeril Li, global CEO UM-a ističe da je posao medijske agencije da kreira specijalne medijske momente za pravog potrošača u pravo vreme, od velikih, epohalnih ili malih, svakodnevnih momenata kako bi došli do njegove pažnje i brendovi bili relevantni kod potrošača i dodaje: „Moramo da znamo kad je sezona alergija i kad neko kine, da bi mu u realnom vremenu ponudili rešenje“.

Za to su potrebni podaci, iskustvo, ekspretiza, intuicija i kreativnost da bi se otkrio, „targetirao“ taj momenat, a UM agencije širom sveta poseduju talentovane profesionalce, ekspertizu, inovativne alate i strateški pristup za „targetiranje“ pravog momenta.

Svetska agencijska mreža UM ima preko 4.800 zaposlenih u 151-oj agenciji koje posluju u 127 zemalja.

Ukupna ocena 3.00 od 5

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Ovde unesite ime

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.