60 godina Imleka

0
1624

Kompanija Imlek, regionani lider mlekarske industrije i sinonim kvalitet u oblasti prerade mleka i mlečnih proizvoda, na spektakularan način obeležila je 03. decembra  značajan jubilej – 60 godina uspešnog poslovanja.

Veliki broj saradnika, prijatelja kompanije, poznatih ličnosti iz sveta politike, muzike i kulture, svi oni koji su odrastali zajedno sa Imlekom, u ponedeljak uveče ispunili su beogradski BelExpo centar, i uživali u muzičko-scenskom spektaklu, koji je na moderan način dočarao Imlekov put dug šest decenija. Kroz to putovanje vodili su ih eminentni glumac Svetislav Bule Goncić i mladi talentovani Raslav Sekulović, koji su iz ugla različitih generacija ispričali priču o Imleku. Bogat program upotpunili su sjajni performansi poznatih glumaca i glumica, nastup popularnog ansambla Una Saga Serbica i 3D maping, koji su zajedno na moderan način predstavili duh tradicije koja krasi kompaniju Imlek.

1479804_10152073812955610_1048550274_n

Kompanija Imlek osnovana je 1953. godine i čine je više proizvodnih pogona i distributivnih centara u regionu. Danas je to kompanija koja posluje na teritorijama Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Duga tradicija, stručni kadrovi, savremena tehnologija i stalno unapređivanje proizvodnje, rezultiralo je da Imlek danas, 60 godina nakon osnivanja, proizvodi vise od 100 različitih mlečnih proizvoda. Pored jasno prepoznatljivih brendova, kao sto su Moja kravica, razne vrste mleka, posebno se ulaže u segment funkcionalnih proizvoda, koji povoljno utiču na različite aspekte ljudskog organizma i zdravlja. U godini kada se obeležava šezdesetogodišnjica poslovanja, Imlek je potrošače obradovao uvođenjem organskog portfolija proizvoda Bello Organic.

Od privatizacije 2003. godine, Imlek je investirao skoro 120 miliona evra u proizvodnju i unapređenje svog kvaliteta, i 60 miliona u sirovinu, omogućene su lokalne subvencije i krediti za farmere, stimulisano je povećanje proizvodnje, uspostavljanje sistema za navodnjavanje i modernizacija farmi i pogona. Kontinuirano se ulaže u istraživanja, zaposlene i tehnologiju.

Imlek je kompanija  poznata po mnogobrojnim društveno odgovornim aktivnostima. Pored aktivnosti na polju očuvanja zaštite životne sredine, Imlek je poznat i po raznovrsnim i učestalim donacijama dečijim institucijama. Takođe, kompanija Imlek se može pohvaliti i saradnjom sa UNICEF-om dugom preko pola veka. Pored zalaganja za škole bez nasilja, pojedinačnih stipendija za đake i studente, u protekle tri godine svakog meseca Imlek je isporučivao 5000 paketa za sve majke u porodilištima Srbije.

Ukupna ocena 4.00 od 5

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Ovde unesite ime

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.