“Novi Lideri” 2012 – Ideja. Inicijativa. Inspiracija

0
1570

Od 1. do 16. oktobra 2012. godine, otvorene su prijave za Konferenciju Novih Lidera na sajtu projekta Novi Lideri“. Ovaj projekat, realizuje se već sedmu godinu za redom od strane međunarodne studentske organizacije AIESEC. Pokrenut je 2006. godine sa idejom da se jača liderstvo u Srbiji i da se mladi podstaknu na proaktivan način razmišljanja i pokretanje inicijativa kako bi pozitivno uticali na društvo.

Realizacija projekta se sastoji iz dva dela: Lead Up-a i Konferencije Novih Lidera. Lead Up je događaj koji prethodi Konferenciji i koji će se održati 13. oktobra u tri grada Srbije istovremeno – u Nišu, Beogradu i Novom Sadu, sa početkom u 16h. Cilj Lead Up-a je okupljanje mladih aktivista iz različitih delova Srbije, koji su zainteresovani da čuju lidere iz svoje lokalne zajednice. Takođe, biće organizovana i panel diskusija kako bi se odgovorilo na temu “Liderstvo u Srbiji – Da li mladi u izazovima vide prilike ili probleme?”. Lead Up će doprineti i razmeni stavova, znanja i ideja između svih okupljenih. Naravno, biće to dobar uvod pred Konferenciju Novih Lidera.

Konferencija Novih Lidera će se održati 29. i 30. oktobra u Narodnoj banci Srbije, u Beogradu. Okupiće oko 150 mladih, proaktivnih delegata iz cele Srbije, koji žele da čuju iskustva i savete ostvarenih lidera iz naše zemlje i regiona. Učesnici će se upoznati sa sposobnostima i veštinama koje karakterišu agente pozitivnih promena i to kroz interaktivne radionice, koje će voditi kompetentni treneri, predstavnici kompanija – partnera projekta. Razmatraće se i vrednosti koje veliki i uspešni agenti promena i uzori u našem društvu pokazuju, kroz još jednu panel diskusiju.

Prošle godine, mnoge istaknute ličnosti iz našeg društva, podelile su sa delegatima Konferencije svoje viđenje liderstva i percepciju uspeha. Tako je Nebojša Radović, mladi lider internet zajednice, rekao da je za njega uspeh dobar osećaj povodom činjenice da ste uradili nešto da pomognete drugima. Snežana Divac je tom prilikom poručila mladima da je bitno verovati i da je u tom slučaju sve moguće. Svoja liderska iskustva su tada predstavili i Duško Vujošević, Ivan Tasovac, Vitomir Jevremović, Filip Vukša, Ivan Ćosić, Veroljub Zmijanac, Andrea Brbaklić. I ove godine, “Novi Lideri” će okupiti sjajne govornike i uspešne lidere iz našeg okruženja.

Za više informacija o projektu “Novi Lideri”, kao i za pristup aplikacionim formularima za događaj Lead Up i Konferenciju Novih Lidera, posetite naš sajt www.newleaders.org.rs. Pratite nas na Twitter-u @NoviLideri i Facebook-u www.facebook.com/NewLeadersConference.

 

 

Ukupna ocena 3.00 od 5

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Ovde unesite ime

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.