Prank Advertising Srbija Staropramen – Teleport je moguć! Iznenađenje u Skadarliji!

0
1647
staropamen srbija 2
staropamen srbija 2

Zamislite da odete na piće usred Beograda, a vaš omiljeni kafić vas prenese svojim duhom, ali i izgledom, gostima i jezikom u potpuno drugi grad – Prag! Da, teleport je moguć!

Sigurno ste i dalje pod utiskom nekog od videa (ne reklame) koju ste gledali na YouTube-u nedavno za neki veliki svetski brend i link ste prosledili prijateljima, a da niste ni znali da se radi o PR Stuntu?

Video kao način promovisanja brenda ne mora uvek biti samo TV reklama. PR stunt je planirani događaj koji je osmišljen da privuče pažnju, a trenutno je jedan od svetskih trendova u marketingu. Još ako on preraste u viral, dometi su neograničeni. Uglavnom, ideja je da se na neobičan i zabavan, ponekad i šokantan način prenese poruka.

Svetski ad formati izgleda stižu i kod nas! Ovoga puta, Staropramen je odlučio da privuče pažnju onim sa čime se najviše ponosi – Duhom Praga.

Zamislite da odete na piće usred Breograda, a vaš omiljeni kafić vas prenese svojim duhom, ali i izgledom, gostima i jezikom u potpuno drugi grad – Prag! Teleport je izgleda moguć! Svaki detalj, od imena, preko karte piće, časopisa do jezika na kojem pričaju konobar i gosti je zamenjen. Sve je u duhu Praga. Vi uđete, sednete i nađete se na potpuno nepoznatom terenu. Pokušate da se sporazumete, ali nikako ne ide…

Međutim, najpoznatije praško pivo na svetu – Staropramen – je uvek pri ruci. Ostaje da vidimo koliko će se epidemija “Praške dobrodošlice” širiti po internetu, ali i ostalim gradovima Evrope.

Za Apatinsku pivaru i brend Staropramen projekat je osmislila i realizovala beogradska agencija Pioniri Communications, a za produkciju je zaslužan Mosquito. 

http://www.youtube.com/watch?v=l897wVitJNo&feature=youtu.be

Marketing agencija: Pioniri Communications
Klijent: Staropramen pivo
Godina: 2013

staropramen srbija

staropamen srbija 3

staropamen srbija 4

Ukupna ocena 4.60 od 5

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Ovde unesite ime

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.