Šta li se dešava u svetu? – Marketing agencije, oglašivači, kompanije – 02.12.2014

0
1436
Slika

 

Ogilvy & Mather 

Paul Shearer  –  novi  kreativni direktor  (zadužen za Severnu Afriku I Bliski istok,sedište u Dubaiju ). Radio za Nike,Wieden & Kennedy, BBH , Arnold U.K., suosnivač Nitro-a , kreativni partner za Enter

Florian Bodet –   unapređen sa mesta umetničkog direktora na mesto kreativnog direktora.                             Vodiće kreativan posao za Coca – Cola i Nestle  u Evropi.


 

 

McCann Worldgroup

Aaron Phu – imenovan za izvršnog kreativnog direktora za region Kine i Azije(Pacifik) sa sedištem u Šangaju. Biće odgovoran za klijente poput Coca-Cola, Chevrolet,Carlsberg i dr.


 

 

Superheroes Dutch agency

Amsterdamska agencija se sprema da nakon pobede na Taiwanese PC challenger-u  za brend Assus, otvori svoj odeljak na Menhetnu. To će biti prva Holandska agencija na američkom tlu. Generalni direktor gospodin  Weisz Blanchetta napomenuo je da oni imaju dosta iskustva radeći na azijskom tržištu, i da su pažnju Assusa privukli radeći reklamu za LG. Reklamu je pod nazivom SO REAL ITS SCARY ( štos u liftu, kada navodno ceo pod propada ) videlo 22 miliona ljudi na Youtube-u.

U planu je da naprave kampanju za Assus 2in1 Transformer notebooks pre kraja godine.


 

 

Cannes Lions

Internacionalni festival kreativnosti je najavio da će nagrada The 2015 Creative Marketer of the year biti dodeljena Heineken-u.

Ova nagrada se dodeljuje svake godine kompaniji koja pomera granice kreativnosti I koja iskreno veruje da kreativnost vodi biznis i da može poboljšati stanje u svetu.


 

 

Jedno od 40 najboljih mesta za rad u svetu advertajzinga i medija za 2014.godinu prema sajtu AdvertisingAge jeste marketing agencija Weber Shandwick. Firme koje ulaze u top 40 se biraju na osnovu kriterijuma kao što su paksa zapošljavanja, plate, radno okruženje,dizajn, povratne informacije zaposlenih itd.

 

 

Izvori :

http://www.ispot.tv/  ,  www.adweek.com   http://adage.com/ , http://www.webershandwick.com/

 

Tekst napisali Mihajlo Petrović i Anja Nikić

Ukupna ocena 3.00 od 5

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Ovde unesite ime

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.