Reklamondo 2017 – Upoznajte predavački dvojac iz agencije McCann Beograd

0
1284

Pre nego što je počeo da radi kao strateški planer, Aleksandar Milojević diplomirao je na Fakultetu političkih nauka. Od januara 2016. godine postao je deo McCann tima i od tada je učestvovao u kreiranju mnogih reklamnih kampanja za poznate brendove.

Vladimir Vuković započeo je karijeru kao slobodni pisac, a potom kao scenarista. Od 2015. godine pridružuje se ostatku McCann ekipe. Učestvovao je u kampanjama poznatih brendova, od kojih je kampanja za  Lav kokice bila nagrađena na regionalnoj reviji  “BalCannes” kao najbolji projekat.

Kao gostujući predavači ovogodišnjeg Reklamonda 2017 sa posetiocima će podeliti svoje iskustvo i kako izgleda kreiranje odličnih reklamnih kampanja. U nastavku teksta pročitajte zanimljiv intervju i upoznajte naše gostujuće predavače.

Kako funkcionišete u timu kada radite zajedno na nekom projektu?

– Timski rad je ključan u našem poslu. Kreativni proces je lakši i zanimljiviji kada radite u dobrom timu. Naročito je specifičan odnos na relaciji strateg – kreativac. Često kažemo da je to turbulentan odnos najsličniji onom na filmu, gde scenarista nikada nije zadovoljan rediteljskim rešenjima, ali međusobno poverenje na kraju rađa najbolja rešenja.

Šta je to što vas je privuklo da radite ovaj posao?

– Rad u advertajzingu je izazovan i dinamičan svakog dana na novi način. Rad u velikoj agenciji kao što je McCann Beograd, gde su klijenti najveće kompanije iz najrazličitijih industrija daje mogućnost da svakog dana nađemo neki aspekt koji nas ispunjava i slobodu da izrazimo svoju kreativnost na nekada i najluđe načine.

Odakle dobijate inspiraciju za oblast u kojoj radite?

– Reklame koje pravimo su namenjene ljudima. I zato su najveća inspiracija baš ljudi koje svakodnevno srećemo – u gradskom prevozu, u prodavnici, restoranu… To su naše komšije iz zgrade, taksi vozači, naši prijatelji i porodica…Važno je da slušate ljude oko sebe, nekada ćete u najneočekivanijim situacijama čuti najzanimljivije priče iz kojih može da nastane najbolje rešenje.

Opišite svoju poziciju u tri reči.

– Vlada o Alekovom poslu: “NeZnam” šta radi.

– Alek o Vladinom poslu: “NeRazumeš” ti to.

Ukupna ocena 3.00 od 5

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Ovde unesite ime

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.