Reklama za Cannes Lions 2015: Investirajte u kreativnost, jeftinije je od otpremnine

0
1410
cannes reklame

U susret najprestižnijem svetskom festivalu advertajzinga Cannes Lions koji se održava od 21. do 27. juna ove godine u Kanu, predstavljena je nova promotivna kampanja koju je osmislila i realizovala agencija McCann London.

Na iznenađenje mnogih, kampanja poziva ne tako uspešne kreativce da dođu na najbolji festival advertajzinga. Na neuobičajeni duhovit način kampanja se obraća menadžerima, ali i onima čiji poslovni učinak u kreativnoj industriji nije zadovoljavajući. Kampanja propagira neprijatan, ali ubedljiv stav da je istinsko ulaganje u kreativnost slanje zaposlenih koji nisu dovoljno efikasni, da budu delegati na festivalu kako bi stekli nove veštine, poručujući da je to „jeftinije od otpremnine“.

„Želeli smo da naglasimo da je mnogo skuplje ukoliko se ne vodi računa o talentu, nego ukoliko seon razvija“, izjavila je ovim povodom Senta Slingerland, direktorka za brend strategiju festivala Cannes Lions, i naglasila: „Ulaganje u kreativnosti će unaprediti posao, a dolazak u Kan je savršen način za to“. Rob Doubal, kopredsednik agencije McCann London koja je osmislila kampanju, dodaje: „Iako je naša kampanja duhovita, ona stvara veoma razuman zaključak. Zašto bi status delegata na festivalu bio isključivo rezervisan za najbolje u kreativnoj industriji? Ukoliko zaista želimo mnogo kreativniji svet, kao što svi govorimo, treba da ohrabrimo zaposlene koji trenutno ne obavljaju dobro svoje poslovne zadatke da budu inspirisani na festivalu Cannes Lions”.

Dodatni elementi kampanje uključuju takmičenje Cannes Confessionals sa mogućnošću osvajanja kotizacije za učešće na festivalu u Kanu. Potrebno je da zainteresovani za učešće na ovom festivalu snime video koji treba da objasni zašto baš oni zaslužuju da budu delegati na festivalu. Međutim, da bi pobedili, moraće da dokažu koliko su loši u obavljanju svog posla, a ne koliko su dobri.

Spotove za novu kampanju festivala Cannes Lions možete pogledati na sledećim linkovima:

Marketing agencija: McCann London

Klijent: Cannes Lions

Godina: 2015

Ukupna ocena 3.00 od 5

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Ovde unesite ime

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.