Najbolje reklame za najavu svetskog prvenstva u fudbalu – Brazil 2014 – 18 brendova,36 reklama

0
1855
FIFA WORLD CUP 2014
FIFA WORLD CUP 2014


Dobrodošli. Svetsko prvenstvo počinje danas 12.6.2014. Da li ste spremni?

Velike svetske kompanije su spremne. Njihove reklamne kampanje su krenule i svi očekuju da iskoriste velike marketing i brending mogućnosti koje pruža usmerenost pažnje velikog broja potrošača.

Svi se nadaju da će broj gledalaca od 3,2 milijarde od prošlog svetskog prvenstva biti premašen. Na prošlom svetskom prventstvu je finale gledalo SAMO 715 miliona gledalaca, koliko će ih biti ove godine.

Takođe svi očekuju da pored ogromne gledanosti bude i velika aktivnost korisnika na društvenim mrežama. Zanimljiva informacija je da je finale Evrposkog prvenstva 2012 bilo ispraćeno sa 16,5 miliona twitova.

Ono što je meni interesanto jeste što se kompanije takmiče ko će pre da bude sponzor ovog sportskog događaja, gde se očekuje ukupan iznos preko 4 milijarde dolara(izvor), a u Srbiji država mora da naredi kompanijama da budu sponzori. Ali to je tema za neki drugi tekst.

Dalje, u nastavku možete pogledati reklame koje su jedne od najgledanijih na YouTube, a usmerene su ka Svetskom prvenstvu u Brazilu.

Od kompanija koje se oglašavaju su: Samsung, Nike, Adidas, TAM, Visa, Coca Cola, Pepsi, Fly Emirates, KIA motors, ESPN, Budweiser, Hyndai, McDonalds, R/NG, Go Pro, Banco de Chile, Sony, Powerade.

Uživajte.

Samsung

Nike

 

Adidas

 

 

TAM

Visa

 

Coca Cola

Pepsi

Fly Emirates

KIA

 

ESPN

Budweiser

Hyundai

McDonalds

R/GA

GoPro

Banco de Chile

– možete da upalite titl na engleskom

Sony

Powerade

Ukupna ocena 3.00 od 5

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Ovde unesite ime

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.