Za sedam dana počinje festival KAKTUS 2016!

0
1248

Drugi po redu nacionalni Festival integrisanih komunikacija – KAKTUS 2016 održaće se 27. i 28. oktobra u hotelu Crowne Plaza u Beogradu. Pod ovogodišnjim sloganom “Konstruiši dobre ideje!”, akcenat festivala biće na integraciji, ali i trudu i naporu da se iskonstruišu samo kvalitetne ideje.

KAKTUS 2016 ponudiće učesnicima kvalitetan i raznovrstan program, ali i praktične primere iz različitih oblasti integrisanih komunikacija, kao i pregled najnovijih svetskih trendova, a na početku drugog dana festivala predavanje pod nazivom “Increasing the efficiency through measurement, motivation and best practice sharing” održaće Thierry Nicolet, direktor globalnog sektora za komunikacije kompanije Schneider Electric (Francuska). Thierry ima preko 25 godina bogatog iskustva u oblasti marketinških komunikacija. Od 2008. godine vodi globalne komunikacijske aktivnosti kompanije Schneider Electric, što uključuje 50 zemalja širom sveta. Zadužen je za koordinaciju mreže lokalnih marketing i PR menadžera u okviru kompanije, kao i više od 40 agencija.

Atraktivno predavanje na veoma aktuelnu temu “The Rise of the Transformational Marketer: New Challenges, Skills and Roles” održaće i dr Nikolaos Dimitriadis, direktor razvoja na međunarodnom Univerzitetu Sheffield. Nikolaos je višestruko nagrađivani međunarodni komunikacijski stručnjak, predavač i konsultant. Bavi se primenom neurološke i bihevioralne nauke u oblasti marketinga, komunikacija i liderstva više od decenije. Poseduje SalesBrain USA sertifikat za neuromarketing, a bio je i predavač na Hamburg Media School, zajedno sa brojnim neuromarketing stručnjacima iz celog sveta.

Učesnicima festivala predstaviće se i Stephanie Bailey, direktorka korporativnih komunikacija agencije Fleishman-Hillard London, koja će govoriti na temu “The changing nature of breaking news and the implication for communicators”. Stephanie ima decenijsko iskustvo kao savetnik za korporativne komunikacije velikih svetskih kompanija Yahoo!, Statoil, Intel, Rolls-Royce i HSBC. Osvojila je nekoliko međunarodnih priznanja za integrisane komunikacije, a bila je zadužena i za organizaciju proslave 90. rođendana kraljice Elizabete II.

Kraj drugog dana festivala KAKTUS 2016 obeležiće predavanje Atanasa Raykova, Global Head of Telecom Partnerships & General Manager CEE u kompaniji Viber, pod nazivom “How to Best Leverage The Power of Social Communication”. Atanas je marketinški stručnjak sa više od 10 godina iskustva u oblasti strategije proizvoda, digitalnog i mobilnog marketinga, VAS usluga, a radio je i na jačanju lokalnih start-up eko sistema sa fokusom na mobilnu telefoniju. U kompaniji Viber, između ostalog, zadužen je za proširenje lokalnih partnerstava i baza klijenata, kao i povećanje angažovanosti korisnika, sa posebnom pažnjom na tržišta Bugarske, Grčke i Srbije.

Prvog dana festivala KAKTUS 2016 biće održana i debata “Ideje za džeparac”, ali i dodeljene nagrada najboljima u struci, za koje se bori čak 37 agencija i preko 40 oglašivača sa 135 prijavljenih kampanja. Nagrade se dodeljuju u 21 kategoriji, a dobijaju ih organizacije, kompanije, institucije i agencije za najkvalitetnije i najprofesionalnije integrisane i pojedinačne kampanje u protekloj godini.

Festival KAKTUS 2016 podržalo je 28 medijskih kuća iz celog regiona, kompanije Mercator S, Marbo Product, Delta Holding, Johhnie Walker, Ušće Shopping Center, Viber, Societe Generale Bank, Siemens, Home Centar, Grand kafa, kao i HEINEKEN Srbija koji je ove godine Prijatelj festivala. Bronzani sponzor festivala je Coca-Cola HBC Srbija. Partneri festivala su agencije – Direct Media, Pioniri Communications, Headline, Ovation BBDO, DPC Group, M2Communications i LED Media Bosna i Hercegovina.

Više informacija o festivalu KAKTUS pronađite na sajtu www.kaktus.rs.

Ukupna ocena 3.00 od 5

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Ovde unesite ime

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.