Svetski dan pantomime- Dan kada je rodjen Marsel Marso

0
1488

Svetski dan pantomime obeležen je u sredu, 22.marta internacionalnim uređivačkim maratonom u pisanju članaka na Vikipediji. Maraton je održan na dan rođenja velikog pantomimičara Marsela Marsoa. I ove godine maraton ima internacionalni karakter jer su se uređivanju članaka pridružili i Vikipedijanci i pantomimičari iz Indije, Makedonije, Srbije, Bugarske, Gruzije…

U preko 40 zemalja Svetski dan pantomime obeležen je besplatnim predstavama, radionicama pantomime, predavanjima, festivalima.

Ove godine prvi put je promovisan i zvaničan logo Svetskog dana pantomime koji je, kao poklon Svetskoj organizaciji pantomimičara i pantmimičarima širom sveta, dizajnirao art direktor Univerziteta Singidunum- Aleksandar Mihajlović.

Marko Stojanović, predsednik Svetske organizacije pantomimičara tom prilikom izjavio je: „Veoma sam uzbuđen što je inicijativa koju smo pokrenuli Ofer Blum, pantomimičar iz Izraela i ja zaživela u preko 40 zemalja, na 4 kontinenta i što drugu godinu za redom sarađujemo sa Vikimej Srbijom a preko ove organizacije i sa „Vikipedijancima“ iz drugih zemalja. Zajedno ćemo se postarati da pantomimi vratimo značaj na celoj planeti jer je to ipak prvi jezik kojim su se ljudi sporazumevali i koji svi na planeti razumemo. Zato su naši slogani „Pantomime jezik svih!“, a samim tim i „Pantomima jezik mira!“.

Ukupna ocena 3.00 od 5

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Ovde unesite ime

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.