SDG i McCann Stockholm lansiraju Zlatanove proizvode za negu kože

0
1396
Zlatan

Proslavljeni švedski fudbaler Zlatan Ibrahimović, u želji da pomogne muškarcima koji brinu o svom izgledu, lansirao je kolekciju za negu kože, odnosno celu novu seriju proizvoda – ZLATAN SPORT. Koncept i dizajn razvila je agencija Scandinavian Design Group zajedno sa Amazing Brands, koji stoji iza brendova Zlatanovog parfema i kolekcije za negu kože, a kampanju sa porukom “Prava rutina” (“The Right Routine”) potpisuje McCann Stockholm.

Zlatan Sport kolekcija nas još bolje upoznaje sa Zlatanom i zasniva se na njegovim ličnim rutinama za negu kože. Kolekcija je namenjena čak i onim muškarcima koji obično ne koriste redovno preparate za negu kože. To se odražava i u dizajnu i u komunikaciji, kao i u pristupačnim cenama u maloprodaji.

“Namerno smo radili na stvaranju direktnijeg i lako pristupačnog dizajna koji će se dopasti mnogima, i koji će, kada se pojavi na policama, ostaviti jak utisak na ciljnu grupu, takav da požele proizvode na svojim policama u kupatilu”, kaže Henrik Valse (Henrik Walse), direktor dizajna u agenciji Scandinavian Design Group.

Uz Zlatan Sport, Zlatan želi da što više ljudi pronađe sopstvenu rutinu koja vodi do vrhunskih performansi – bez obzira da li su vrhunski atletičari ili ne. Zlatanova preciznost u svakom detalju čine ga uspešnim iznova i iznova. “Brend nosi moje ime i naravno da i sam koristim proizvode, inspirisani su mojim potrebama i zasnovani na mojoj ličnoj rutini. Zato i ‘rade posao’. Ponosan sam “, kaže Zlatan Ibrahimović.

Zlatan Sport je razvijen kroz jedinstvenu saradnju između Amazing Brands, Scandinavian Design Group i McCann Stockholm, koji su radili kao jedan tim.

“Za nas je kolekcija za negu kože za muškarce bila prirodan sledeći korak Parfums brenda Zlatana Ibrahimovića. Tražili smo od Zlatana da slika sadržaj svog nesesera određeni vremenski period kako bi bolje razumeli koje vrste proizvoda koristi svakodnevno i ono što je njemu važno u pogledu karakteristika proizvoda. Posle nekog vremena stvoren je Zlatan Sport, savršena kolekcija za sve one koji žele da brinu o sebi i svakodnevno se osećaju kao najbolja verzija sebe”, kaže Mari Bels Carlzon (Marie Bells Carlzon), Menadžer za tržišta u Amazing Brands.

Amazing Brands, zajedno sa Zlatanom, imali su jasnu ideju za ZLATAN SPORT na osnovu koje je Scandinavian Design Group razvio strategiju, koncept i dizajn. Tim je od tada nastavio da razvija kampanju za sve platforme komunikacije, koja će Zlatan Sportu omogućiti snažan utisak na tržištu, na policama prodavnica, u web prodavnicama – i naravno u neseseru svakog muškarca.

“Zlatan Sport je dokaz kako danas funkcioniše pametna saradnja, gde imamo ekspertizu i kreativnost kako agencije Scandinavian Design Group tako i McCann-a, podržavajući Amazing Brands u svemu, od pozicioniranja, razvoja identiteta pa sve do aktivacija i optimizacije na društvenim medijima,” kaže Džoana Smeds (Johanna Smeds), Client Director u Scandinavian Design Group.

Proizvodi će biti u prodavnicama od 6. juna, a teaser-i su već na Zlatanovim kanalima: https://www.instagram.com/p/Bi6HQMagXlQ/?hl=sv&taken-by=iamzlatanibrahimovic

Muziku je kreirao švedski producent nominovan za Grammy, Jei Gonzalez, iz Baggpipe Studios.

Tim Scandinavian Design Group

Client Director – Johanna Smeds

Design Director – Henrik Walse

Interactive Designer – Isabel Norström

Creative Director – Nils Jensen

Planner – Rebecka Gustafson

Production Manager – Pia Lundström

Tim McCann Stockholm

Project Manager – Peter Kamstedt

Production Manager – Cajsa Correa

Creative Lead – Chris Lawrence

Digital Creative – Johan Mott

Digital Strategist – Emil Esselin

Digital Director – Johan Eklund

Copywriter – Marcus Sjöberg

Editor – Hannes Falk

Ukupna ocena 3.00 od 5

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Ovde unesite ime

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.