Ljubav na staroj adresi – U Knez Mihajlovoj ulici ponovo otvorena najslađa radnja!

0
1846

Beograd, 27. mart 2014. – Kompanija Soko Štark vratila je duh starih vremena u centar Beograda otvaranjem svoje nove specijalizovane prodavnice najukusnijih slatkiša i slaniša. Ovo je šesta po redu Soko Štark renovirana radnja. Štarkova slatka riznica vratila se na svoju staru adresu, u Knez Mihajlovu ulicu br. 25, gde je davne 1957. godine otvorena prva Štark radnja u Beogradu.

Snezana Teodorovic i Nikolina Obradovic

U novom ruhu, ali sa istim onim pravim vrednostima i originalnim recepturama kao nekada davno kada je sve počelo, ova radnja ponovo je mesto okupljanja za celu porodicu. Roditelji se u njoj vraćaju i detinjstvo, bake i deke ne moraju ni da razmišljaju kako će da obraduju svoje unuke, a deca se osećaju potpuno ispunjeno jer se u ovoj radnji osećaju, baš kao što izreka kaže, kao da su u fabrici čokolade. Sa polica ispunjenih najraznovrsnijim slatkim fantazijama i jednistvenim proizvodima koje možete pronaći samo u Soko Štark prodavnicama,  pruža se ljubav koju će svi posetioci nove Štark radnje osetiti sa prvm zalogajem.

Soko Stark asortiman

Miris tradicije kojim odiše nova Štark radnja uokviren je najmodernijim standardima tehnologije proizvodnje koji obezbeđuju vrhunski kvalitet Štarkovih proizvoda. Ulazak u ovu radnju nesumnjivo će vas vratiti u davna vremena i godinu 1922. kada je  Danijel S. Pesmažu, francuski oficir i povratnik sa Solunskog fronta, zbog velike ljubavi ostao da živi u Zemunu, na samoj obali Dunava, gde je osnovao fabriku za proizvodnju čokoladnih proizvoda. Upravo tada je nastala prva Štarkova čokolada po imenu „Roda“, koja je preteča današnje čokolade za kuvanje „Menaž”.

U ta stara romantična vremena vratili su nas i glumci Miloš Biković i Brankica Sebastijanović koji su oživeli jednu pomalo zaboravljenu ljubavnu priču i na licu mesta prikazali kako je počela veza između Danijela S. Pesmažua i njegove ljubavi, zahvaljujući kojoj danas uživamo u svim najslađim proizvodima kompanije Soko Štark.

Miloš i Brankica 2

 

Ovu fabriku kasnije preuzima majstor Franja Vaja, Vrščanin mađarskog porekla, pod čijim vođstvom ona opstaje čak i u veoma teškim vremenima okupacije. Majstor Franja Vaja, čovek koji je posedovao izuzetno veliko znanje o čokoladi i čokoladnim dezertima, tvorac je i danas nadaleko čuvene Štarkove Bananice. Priča kaže da je Franjo Vaja za nju dobio 1,5 dinar od ondašnjih vlasti kao nagradu za novi proizvod na tržištu. Posle rata, fabrika je nacionalizovana i nastalo je novo preduzeće, fabrika čokolade i bombona „Nada Štark”, koja je ponela ime narodnog heroja Nade Štark, bonbondžijske radnice iz Osijeka. Godine 1966. preduzeće je integrisano sa prvom pekarom, farbrikom „Soko” i tako je nastala „Soko Nada Štark”, fabrika keksa, čokolade i bombona. Od tada, iz poštovanja prema svojoj dugoj i zanimljivoj istoriji, fabrika „Soko Štark“ gaji vrednosti kojima je i zadobila naklonost potrošača, a među njima su tradicija, poverenje, nepromenjen kvalitet i širok asortiman proizvoda sa prepoznatljivim logotipom koji nam uvek mami osmeh na licu.

 

Ukupna ocena 3.00 od 5

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Ovde unesite ime

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.