LAV KOKICE- McCann Beograd

0
1315

Ovih dana se društvenim mrežama širi priča o jednom novom i sasvim neobičnom proizvodu – LAV KOKICAMA. Ljudi se s pravom pitaju kako to da se jedan pivski brend odlučio na proizvodnju ukusnih, hrskavih kokica i pri tome im dao svoje ime. Za to je zaslužna marketinšta agencija McCann Beograd.

Kompanija Carlsberg Srbija je, osluškujući potrebe potrošača, odlučila da promeni recepturu za proizvodnju LAV piva. Od nedavno, LAV pivo se proizvodi isključivo od 4 dara prirode: ječma, hmelja, vode i kvasca. Za razliku od njega, ostala domaća mainstream piva u sebi sadrže još jedan element – kukuruz, to jest kukuruznu krupicu, što predstavlja jeftiniji način proizvodnje.

Dakle, LAV je prestao da koristi kukuruz. Postavilo se pitanje, šta raditi sa viškom kukuruza. Tu su kreativci iz McCann-a došli na ideju da naprave, ne novu kampanju, što bi bio očekivani sled događaja, već, umesto toga, potpuno nov proizvod koji će komunicirati novu recepturu, i ujedno edukovati publiku na temu – sastojci kvalitetnog piva. Osmislili su LAV KOKICE!

Poznati LAV endorser Nenad Jezdić, KUM, nastavio je da podržava svoj brend kroz niz kratkih videa u kojima odgovara na pitanje: Za šta je sve dobar kukuruz? Promocija novog proizvoda se nastavila u prodavnicama, u kafićima, u bioskopima, na beogradskom Beer Festu… gde su se uz kupljeno pivo LAV kokice dobijale gratis.

Kupci su reagovali pozitivno, na prodajnim mestima gde su se kokice delile, porasla je prodaja LAV piva, a specifičnost nove recepture, izdvojila je percepciju o LAV pivu kao o proizvodu vrhunskog kvaliteta i ukusa.

Komunikacioni cilj je tako rešen na potpuno nov i nestandardan način – ne kreiranjem klasične ATL kampanje, već stvaranjem inovativnog, kreativnog proizvoda koji samim svojim postojanjem jasno i nedvosmisleno komunicira našu poruku:

Kukuruzu nije mesto u LAV pivu. Kukuruzu je mesto u kokicama!

Video možete pogledati na linku: https://youtu.be/LtTAfC–yHI

Kreativni tim čine: Bojan Babić, Vladimir Vuković, Lidija Milovanović, Branko Andrejević

Kreativni direktor: Jana Savić Rastovac

Strateški planer: Marija Stošić

Account: Đorđe Milidžan, Goran Jović

Ukupna ocena 2.00 od 5

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Ovde unesite ime

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.