Kreativnost u biznisu: Konferencija mladih profesionalaca 2012

1
1278

Junior Chamber International Beograd – Konferencija mladih profesionalaca 2012

 

Kreativnost u biznisu

 10 novembar 2012 – Beograd

           JCI Beograd Konferencija mladih profesionalaca 2012 je održana 10. novembra u UK Vuk Karadžić u Beogradu. Tema ovogodišnje konferencije – “Kreativnost u biznisu” okupila je eminentne nosioce kreativnosti u Srbiji i perspektivne mlade menadžere, umetnike i naučnike.

 

Nakon uvodnog BNE (business networking event) sastanka u vidu  međusobnog upoznavanja svih učesnika prvo predavanje je održala Maja Lalić, dizajner i arhitekta, programski direktor Mikser festivala, i na primeru Miksera predstavila suštinu primenjene kreativnosti.

Jana Savić Rastović, kreativna direktorka agencije McCann Beograd, detaljno je objasnila kako se kreativne ideje rađaju i realizuju u advertajzing kampanjama i kakav uticaj imaju na društvo.

Sledeća tri predavanja približila su učesnicima primenu kreativnosti u rešavanju svakodnevnih izazova – fotograf Sever Zolak podelio je sa mladima ključne kreativne momente u svojoj karijeri, PR Infostud-a Elena Erdeljanović je istakla značaj kreativnosti u informisanju a osnivač Crater studija Petar Jovović predstavio je konstantne inovacije i nova znanja kao ključne elemente kreativnosti u kompjuterskoj animaciji.

Srđan Erceg, osnivač i vlasnik HUGE Media, potvrdio je koliko je pravovremeni kreativni pristup u komunikaciji doprineo njegovoj karijeri i uspehu njegove kompanije.

Za kraj konferencije učesnici su dobili priliku da istraže granice svoje kreativnosti na radionici Dragane Ilić, psiholog i geštalt terapeut, i Snežane Opačić, psiholog i geštalt terapeut takođe.

 

Diskusija na temu kreativnosti je nastavljena i tokom gala večere i podele sertifikata.

Učesnici i predavači su učvrstili svoja uverenja potvrđena iskustvom – da je kreativnost univerzalni put koji vodi do ostvarenja najvećih uspeha, kako u biznisu, umetnosti tako i u životu, i da je upravo kreativnost jedna od okosnica ostvarenja JCI ideje Be Better (uvek biti bolji).

 

JCI (Junior Chamber International ) je međunarodna nevladina, neprofitna organizacija mladih lidera i profesionalaca, koja postoji u 120 zemalja sveta i broji preko 200.000 aktivnih članova i više od milion počasnih članova koji učestvuju u projektima, konferencijama i seminarima širom sveta.

Lokalna komora JCI Beograd je osnovana 2003. godine i od svog osnivanja aktivno vodi projekte u domenu biznisa, individualnog razvoja, razvoja zajednice i internacionalne saradnje. Osnovni cilj organizacije je da podstakne razvoj mladih profesionalaca, kroz rad na stalnom usavršavanju u različitim oblastima, stvaranje osećaja socijalne odgovornosti i povezivanjem na nacionalnom i internacionalnom nivou.

 

 

Dolores Jovanović,  VP Marketing&PR JCI Beograd

dolores.jovanovic@jci-beograd.com

Ukupna ocena 2.00 od 5

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Ovde unesite ime

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.