Kompanija Mozzart i FIFA Agencija za rano upozoravanje EWS GmbH objavljuju partnerstvo

0
1358

Uoči Svetskog prvenstva u fudbalu 2014. u Brazilu, kompanija Mozzart i FIFA Agencija za rano upozoravanje EWS GmbH (Early Warning System) potpisali su Memorandum o razumevanju u cilju zaštite integriteta fudbala.

Memorandumom je definisana kontinuirana saradnja na razmeni podataka za rano otkrivanje sumnjivih aktivnosti u sportskom klađenju koje mogu biti indikator za nameštanje fudbalskih utakmica, kako u okviru takmičenja u organizaciji FIFA tako i svih drugih fudbalskih utakmica.  Na taj način, kompanija Mozzart pruža značajan doprinos uočavanju i sprečavanju prevara i korupcije u sportu.

Memorandumom o saradnji između kompanije Mozzart i FIFA Agencije za rano upozoravanje definisane su operativne procedure koje obezbeđuju efikasnu saradnju, a uključuju i razmenu relevantnih informacija o sportskom klađenju, kao podršku sveobuhvatnoj analizi kretanja kvota i istragama u vezi sumnjivih fudbalskih utakmica.

Ključni motiv nameštanja utakmica u vezi sa sportskim klađenjem jeste sticanje velike finansijske koristi na štetu sportskih kladionica kroz naplatu dobitaka ostvarenih na nameštenim mečevima i kompanija Mozzart je veoma zainteresovana da podrži sportske organizacije i regularnost takmičenja kroz obezbeđivanje relevantnih podataka o tendencijama u sportskom klađenju.

 

O EWS :

Agenciju za rano upozoravanje Early Warning GmbH ( EWS ) je osnovala FIFA 2005. godine  sa ciljem očuvanja integriteta fudbalskih takmičenja kroz prevenciju i rano otkrivanje pokušaja nameštanja rezultata. Strategija EWS uključuje efektivnu saradnju sa više od 400 internacionalnih organizacija za sportsko klađenje, kao i sa državnim regulatornim institucijama. Dodatno, EWS raspolaže i sopstvenim  sistemom nadzora, koji omogućava agencijskim stručnjacima praćenje kretanja kvota u stotinama sportskih kladionica širom sveta, a u cilju otkrivanja neregularnosti. Takođe, razvijeni neformalni kontakti u okviru globalnog tržišta sportskog klađenja nadopunjuju i povećavaju efikasnost nadzora. Više informacija na www.fifa – ews.com

Kompanija Mozzart je osnovana avgusta 2001. godine. Osnovna delatnost kompanije je organizacija igara na sreću. Kompanija Mozzart posluje na tržištima Srbije, Rumunije, Bosne i Hercegovine i Makedonije  sa  više od 560 uplatnih mesta i svrstava u red najvećih i najkvalitetnijih u industriji igara na sreću u istočnoj Evropi. Klub lojalnosti kompanije Mozzart obuhvata više od 140.000 registrovanih članova u regionu koji redovno koriste usluge kompanije Mozzart. Od samog osnivanja, kompanija Mozzart neguje izuzetno bogatu donatorsku aktivnost.

Ukupna ocena 3.00 od 5

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Ovde unesite ime

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.