Koliko vredi ljudski život: Kancelarija za prevenciju pušenja, Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”

0
1168

 

Koliko vredi ljudski život?  Profit duvanske industrija u 2010. godini iznosio je oko 6000 dolara za svaku osobu koju je ubio njihov proizvod. Ovaj video snimak: “How Much is a Life Worth? The Truth About Tobacco.” (“Koliko vredi ljudski život? Istina o duvanu.”) osvetljava globalni  problem upotrebe duvana i razne taktike koje sprovodi duvanska industrija da bi od svojih korisnika učinila zavisnike. Duvan je jedini vodeći uzročnik smrti na svetu koji se može sprečiti. Predviđa se da će do 2030. godine u svetu godišnje duvan ubijati preko 8 miliona ljudi ako se ne preduzmu poznate efikasne mere..

Ovaj video snimak razvilo je Američko udruženje za borbu protiv raka i Svetska  fondacija za plućne bolesti, a istaknuti su podaci iz The Tobacco Atlas (Atlasa o duvanu),  4. izdanja zajedničke publikacije ove dve  organanizacije.

 

Video snimak i mobilna aplikacija predstavljeni su u Nacionalnom press klubu u Vašingtonu, tokom panel diskusije.

Pomozite da se raširi istina o duvanskoj industriji tako što ćete podeliti ovaj video sa svojim prijateljima, kolegama i putem društvenih mreža koristeći hashtag #TobaccoAtlas.

 

Kancelarija za prevenciju pušenja, Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”

Ukupna ocena 3.00 od 5

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Ovde unesite ime

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.