Istraživanje u oblasti marketinga i komunikacije!

0
1103
konferncija izazov

#IZAZOV2016: ALPINISTE U OFISU

Beograd, 04. april 2016. – Svega 42% marketing i komunikacijskih stručnjaka reklo je da je njima definitivno mesto u top menadžmentu neke kompanije, 25% njih odgovorilo je da to mesto zaslužuju
delimično, dok 20% ispitanika nije znalo odgovor na ovo pitanje, rezultati su istraživanja koje je sproveo portal Marketing mreža, u saradnji sa agencijom MASMI Beograd.

Na pitanje – kako biste ocenili važnost sektora marketinga i komunikacija u vašoj kompaniji – 38% stručnjaka reklo je da ovaj sektor nije ni važan, ni nevažan, 30% njih da je uglavnom važan, dok je 26% ispitanika ocenilo kao veoma važan za poslovanje kompanije u kojoj rade.

Alpinisti u ofisu_Izazov_2016_007

Kao razlog lošeg položaja struke, ispitanici su najčešće navodili nedovoljno razvijenu svest CEO-a o važnosti marketinga i komunikacija (55%), neregulisano tržište (28%), lošu reputaciju struke (27%), ali i nedovoljno angažovanje strukovnih udruženja (24%) i nedostatak licenci (23%).

Pored toga, istraživanje je pokazalo da je svega 54% marketing i komunikacijskih stručnjaka iz kompanija i 62%profesionalaca iz agencija tek ponekada uključeno u definisanje i redefinisanje misije i vizije, kao i strateško planiranje kompanije u kojoj rade (ili klijenta).

Alpinisti u ofisu_Izazov_2016_008

Istraživanje je sprovedeno na uzorku od 275 profesionalaca iz šest država regiona, a ispitanici su stručnjaci iz oblasti marketinga i odnosa sa javnošću, zaposleni u agencijama i kompanijama. Rezultati istraživanja predstavljeni su na drugom regionalnom forumu komunikacionih lidera – IZAZOV 2016, u organizaciji portala Marketing mreža.

Više informacija pronađite na sajtu: www.marketingmreza.rs

O MARKETING MREŽI:

Marketing mreža www.marketingmreza.rs je interaktivan portal koji ima za cilj umrežavanje i poslovno povezivanje svih učesnika na tržištu marketinških komunikacija. Ideja portala je da oglašivači u svakom trenutku imaju uvid u kvalitet rada budućih poslovnih partnera, agencije pronađu potencijalne klijente, dizajneri i kreativci dobiju zanimljive i inovativne ideje, a mediji uspostave što bolju komunikaciju i saradnju sa oglašivačima i agencijama u cilju bolje prodaje medijskog prostora. Portal organizuje i nekoliko velikih stručnih skupova, a između ostalih i prvi nacionalni festival integrisanih komunikacija – KAKTUS.

Ukupna ocena 3.00 od 5

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Ovde unesite ime

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.