IMENOVANJE NOVE GENERALNE DIREKTORKE L’ORÉALA ZA ADRIA-BALKAN REGIJU

0
1473
L'Oreal- Copyright loreal

Vanja Panajotova (Vanya Panayotova) je imenovana za novu generalnu direktorku L’Oréal-a za tržišta Adria-Balkan regiona, uključujući i Srbiju. Ona će početkom marta zameniti Brigite Štreler (Brigitte Streller), koja će preuzeti nove dužnosti u L’Oréal Grupi nakon 15 godina uspešnog rukovođenja ovim regionom.

© Dario Marić – instagram.com/riodaricma

Vanja Panajotova je trenutno generalna direktorka L’Oréal-a u Rumuniji i njene  odgovornosti se ovim imenovanjem proširuju na zemlje Adria-Balkan regiona, odnosno Srbiju, Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku i izvozna tržišta*. 

Vanja ima bugarsko državljanstvo i bogato dvadesetogodišnje radno iskustvo u sektoru robe široke potrošnje, kao i impresivnu karijeru u vođenju međunarodnih kompanija i velikih preduzeća. Karijeru je započela u kompaniji Procter & Gamble, a zatim prešla u Mondelez International, gde je napredovala radeći na tržištima istočne Evrope, Afrike i Bliskog istoka. U Rumuniju je došla 2017. kao generalna direktorka kompanije Orbico, a 2018. pridružila se L’Oréal Grupi na poziciji generalne direktorke L’Oréal Rumunije. Sa dokazanim uspehom u biznisu i izuzetnim poznavanjem država u ovom regionu, Vanja će povezivanjem najboljih praksi doprineti daljem uspehu i rastu tržišnog udela L’Oréal-a u svim državama za koje je sada zadužena.

Komentarišući novo imenovanje, Vanja Panajotova je izjavila: „Zaista sam uzbuđena zbog nove pozicije u L’Oréal-u Adria-Balkan i presrećna sam što ću upravljati ovim izvrsnim, motivisanim timom. Radujem se zajedničkoj budućnosti i doprinosu misiji kompanije da pruži lepotu svima, širom ovog regiona.”

Brigite Štreler nastaviće svoju uspešnu karijeru kao generalna direktorka L’Oréal-a za tržišta Češke, Mađarske i Slovačke. Imenovana za generalnu direktorku za tržišta Balkana 2004. godine, Brigite je postavila L’Oréal-ove filijale u Srbiji i Bugarskoj, a potom 2010. preuzela i upravljanje kompanijom u Adria regionu koji obuhvata Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu i izvozna tržišta. Tokom proteklih 15 godina uspešnog rukovođenja, pozicionirala je L’Oréal kao neprikosnovenog lidera u industriji lepote u ovom regionu. 

Proces primopredaje dužnosti između Brigite Štreler i Vanje Panajotove je u toku, a promene zvanično stupaju na snagu od 1. marta 2020.

*L’Oréal je na lokalnim tržištima prisutan pod imenom L’Oréal Adria-Balkan. Struktura kompanije obuhvata tri filijale – L’Oréal Adria (Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina i izvozna tržišta Severne Makedonije, Albanije i Crne Gore), L’Oréal Balkan (Srbija) i L’Oréal Bulgaria (Bugarska). L’Oréal Adria-Balkan direktno upravlja sa 22 brenda kompanije L’Oréal, nudeći široki raspon proizvoda u kategorijama nege kože, nege kose, boja za kosu, dekorativne kozmetike i parfema putem svih prodajnih kanala širom regiona.

Ukupna ocena 3.00 od 5

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Ovde unesite ime

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.