Godišnja konferencija o digitalnom marketingu: Digital Day 2013

0
1274

Stručna konferencija o digitalnom marketingu Digital Day 2013

Treću godinu za redom asocijacija za podršku razvoju digitalnog i interaktivnog marketinga IAB Serbia u Beogradu organizuje stručnu konferenciju Digital Day. Ove godine će konferencija biti održana 14. maja u velikoj sali Beogradskog Doma omladine.

Celodnevni program će obuhvatiti prezentacije svetskih stručnjaka u oblasti digitalnog oglašavanja, koji će posetiocima iz zemlje i regiona preneti iskustva, trendove i najbolje prakse sa razvijenijih tržišta, koja vrlo jasno ukazuju u kom pravcu se i Srbija kreće kada je u pitanju oglašavanje putem savremenih digitalnih medija. Nije tajna da digitalni mediji na globalnom nivou preuzimaju dominaciju od tradicionalnih, a tome govori u prilog i podatak da preko 52% Srpske populacije aktivno koristi internet, dok više od 92% domaćih korisnika interneta uzrasta 16 – 24 koristi društvene mreže kao što su Facebook, Twitter i sl.

U svetu je veoma prisutan trend tzv. medijskog multitaskinga – istovremenog praćenja više medijskih platformi od strane jednog korisnika (npr. televizor, laptop ili tablet računar i mobilni telefon). Ovaj trend je prisutan i kod 36% internet korisnika u Srbiji, a sa povećanjem broja korisnika smart telefona i porastom korišćenja interneta sa mobilnih uređaja, ovaj trend će postati sve značajniji i za domaće oglašivače. Upravo iz tog razloga, IAB Serbia je kao temu ovogodišnje konferencije odabrao Oglašavanje u multi-screen okruženju, kako bi domaćim oglašivačima, medijskim agencijama i predstavnicima online medija predstavili trendove koji nas očekuju u bliskoj budućnosti.

Digital Day 2013 pruža mogućnost da čujete neke od najvećih svetskoh stručnjaka digitalnog oglašavanja, kao što je Tom Bowman, Potpredsednik BBC Worldwide za globalnu prodaju, Alison Fenna, Potpredsednica IAB Europe za istraživanja i marketing, Andy Chen, CEO Preview Networks i Caroline Henne, koja je ispred kompanije GfK zadužena za razvoj Digital Market Intelligence u CEE-META regionu. To su samo neki od stručnih predavača koji će gostovati na ovogodišnjoj konferenciji, dok će centralni panel sa temom „Stručnost u vođenju digitalnih kampanja u Srbiji“ okupiti najveće stručnjake domaćeg digitalnog tržišta, predstavnike kompanija kao što su: Httpool, Direct Media, Ringier Axel Springer, Fastbridge, Telegraf, Color Press Group, ERSTE Bank itd.

Ulaznice za događaj godine u oblasti digitalnog oglašavanja mogu da se poruče preko sajta IAB Serbia po pretprodajnim cenama od samo 3.950,00 din do 17. marta, nakon čega će moći da se kupeu redovnoj prodaji.

 

Ukupna ocena 3.00 od 5

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Ovde unesite ime

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.