Folkoperan & McCann Stockholm: Deca biraju operu – zahvaljujući brokoliju

0
1394
Folkoperan_McCann Stockholm

Švedska operska kuća Folkoperan prošle nedelje privukla je preko hiljadu dece koja su samovoljno izabrala operu. Kako? Dopuštajući im da biraju između opere i one stvari koju deca još manje vole – brokolija.

Kampanju je osmislila i realizovala agencija McCann Stockholm, koja posluje u okviru I&F Grupe, jednog od najvećih komunikacionih sistema Jugoistočne Evrope i Nordijskog regiona.

Opera nije samo umetnička forma u sunovratu, već i manje ili više nepostojeći izbor za mlađu generaciju. Stoga se Folkoperan suočio sa prilično velikim izazovom kad je na repertoar postavio “Koralinu” Nila Gejmena kao porodičnu operu.

“Decu ne možeš lako prevariti. Poklanjanje slatkiša ili pravljenje smešnih reklama ne bi nas nigde odvelo. Umesto toga, dali smo im ponudu koju će oni sigurno odbiti”, kaže Suzen Rojcner, direktorka komunikacija u Folkoperanu. 

Umesto letaka, operka kuća delila je roditeljima širom Stokholma stotine brokolija, dokumentovala eksperiment sa tridesetoro dece i izvela guerilla akciju sa pravim brokolijem u podzemnoj železnici.

“Za sve postoji prvi put. Ovog puta, uspeli smo da nagovorimo veliki broj dece da nas „samovoljno“ izaberu. Srećom, na kraju, vidimo da opera zapravo počinje da biva sve atraktivnija među mladima”, dodaje Suzen.

“Koralina” će se igrati u Folkoperanu do 9. marta i sve karte su gotovo rasprodate. 

Švedskoj operskoj kući Folkoperan provokativno oglašavanje nije strano. Pre izvesnog vremena, promovisali su delo „Turandot“ pravim orgazmima, a u njihovom tumačenju dela “Prerušeni Bog” na pozornici su bili i rumunski migranti iz EU.

Ukupna ocena 4.00 od 5

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Ovde unesite ime

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.